Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Palkaton ruokatunti

Jos käyn kesken päivän suunnitellusti palkattomalla ruokatunnillani hammaslääkärissä juuri lounasaikaan klo 11 -> (ruokatunti 30min) ja aikaa menee siellä 45min niin eikö työntantaja vähennä silloin vain 15min palkasta mikä on ruokatunnista ylimennyt aika? Onko oikein, että työntantaja vähentää koko 45min työajasta, vaikka olen käyttänyt siihen jo valmiiksi palkatonta ruokatuntiani?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 7 vuotta sitten
Sanna-Mari
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Mitä tarkoittaa suunnitellusti? Olitko kertonut esimiehelle, etukäteen, että olet työaikana poissa työpaikalta sen 15 min? Olitko saanut luvan poissaololle? Miten työnantaja perusteli 45 min vähennystä? Jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole liittynyt, niin käy juttelemassa työsuojeluvaltuutetun kanssa.
roope
Vastattu

piditkö hammaslääkärin lisäksi ruokatauon?
salla
Vastattu

Noudatamme yleistyöaikaa mihin sisältyy 30min palkatonta ruokatuntia. Työvuorolistaan työaika merkitään esim 7:00-15:30 josta puoli tuntia on omaa aikaa, mistä ei makseta palkkaa (ruokatunti). Esimiehes oli tietoinen hammaslääkäriajasta etukäteen. Esimies korjasi asian jälkeenpäin, kun vetosin palkattomaan aikaan. En pitänyt ruokatuntia hammaslääkäriajan lisäksi, sillä en pystynyt puudutuksen vuoksi syömään, joten en pitänyt ylimääräisiä taukojakaan.
Sanna-Mari
Vastattu

30min ruokatauko joka ei ole työaikaa, saat tehdä ihan mitä haluat, koska siitä ei makseta palkkaakaan!! Ei voi työnantajasi tässä tapauksessa katsoa että vähentää työajastasi 45min, koska sinulla on oikeus 30min ruokataukoon, omalla ajalla. Korvaako työnantajasi sitten sinulle tuon 30min menetetyn ruokatunnin, sillä nythän voita kirjata sitten että et ole rukatuntia pitänyt, mikäli joudut korvaamaan koko 45min, tai se vähennetään palkastasi!!! 15 min työnantajallasi on oikeus pidättää palkasta tai vaatia tekemään takaisin.
hmmm
Vastattu