Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikaisen oikeus koulutukseen?

Toimin virassa mutta omasta toiveesta osa-aikaisena (40%). Onko minulla oikeus osallistua yhtä paljon koulutuspäiviin kuin kokoaikaisilla työntekijöillä? Ilmeisesti saan kokopäiväisestä koulutuksesta vain 40% työaikaa, mihin tämä perustuu?
aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
Mari
Kysytty 5 vuotta sitten
Mari
Jos tarkoitat tässä koulutuksella sellaisia tilaisuuksia, jonne hakeutusit itse ja joita työnantaja ei pidä välttämättöminä mutta hyväksyy kuitenkin ja myöntää virkavapaata, niin sinun pitäisi päästä niihin samassa suhteessa verrattuna kokoaikaisiin kuin työaikasi on kokoaikaisesta. Jos em. koulutuspäivä on pitempi kuin normaali työpäivä, niin siitä ei tule lisä- tai ylityötä, eikä saa myöskään ilta- tai yötyökorvauksia. Käy puhumassa luottamusmiehen kanssa, jos sinua ei kohdella tasapuolisesti. Lue linkeistä henkilöstön kehittämisestä ja milloin koulutus on työaikaa.
hk
Vastattu 5 vuotta sitten
hk