Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työpäivä esim klo8-16, iltakoulutus klo17.30-19 - onko väliinjäävä aikaa "vapaa-aikaa" vai työaikaa?

Mikäli siis olen töissä esimerkiksi tuon työvuoron klo 8-16 ja minulla on iltakoulutus/palaveri, johon jotaja minut velvoittaa saapumaan, onko väliin jäävä aika "vapaa-aikaani" vaiko työaikaa? Eihän esim tunnissa tai puolessatoista kerkeä mitään tehdä, määritelläänkö se kuitenkin vapaa-ajaksi, vai onko työnantaja velvoitettu maksamaan palkassa tuon väliin jääneen ajan? (Olettaa tietenkin sopii että työntekijä tekee tällä aikaa jonkin sortin työtehtäviä?) Muistelisin että mainitsemassani tapauksessa työnantajan kuuluisi maksaa palkka tuolta "väliajalta", olenko oikeassa? Työskentelen päivähoidossa. Osaako joku sanoa paikan KVTESistä joka koskee tätä mainittua tapausta? Kiitos paljon!
aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
Ope
Kysytty 6 vuotta sitten
Ope
Se ei ole työaikaa, jos sitä ei ole merkitty työajaksi työvuorolistaan. Silloin ei tehdä mitään työtehtäviä, eikä mieluummin edes oleskella työpaikalla, ettei tulisi vahingossa tehneeksi töitä. Jos se olisi työaikaa, se kävisi ilmi työvuorolistasta ja olisi esim. lto:n suunnitteluaikaa. Työvuorolistan laatijalta ei ehkä ole mennyt niin kuin Strömsössä, mutta työaikamääräyksiä ei ole rikottu. KVTES III luvun 12 §:n 1 momentin mukaan työpäivän tai työvuoron yhtäjaksoisuutta päivittäisestä lepoajasta aiheutuvin poikkeuksin pidetään yleisesti tavoiteltavana käytäntönä. Joskus voi kuitenkin olla toiminnasta johtuva erityinen syy siihen, että työvuoro on kaksiosainen. Ota yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan luottamusmieheen. Häneltä saat paikkansa pitävät neuvot ja apua, jos pitää selvittää työaika-asioita päiväkodin johtajan kanssa. Jos et ole liittynyt liittoon, niin lue linkit.
linkittäjä
Vastattu 6 vuotta sitten
linkittäjä