Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Työpäivä esim klo8-16, iltakoulutus klo17.30-19 - onko väliinjäävä aikaa "vapaa-aikaa" vai työaikaa?

Mikäli siis olen töissä esimerkiksi tuon työvuoron klo 8-16 ja minulla on iltakoulutus/palaveri, johon jotaja minut velvoittaa saapumaan, onko väliin jäävä aika "vapaa-aikaani" vaiko työaikaa? Eihän esim tunnissa tai puolessatoista kerkeä mitään tehdä, määritelläänkö se kuitenkin vapaa-ajaksi, vai onko työnantaja velvoitettu maksamaan palkassa tuon väliin jääneen ajan? (Olettaa tietenkin sopii että työntekijä tekee tällä aikaa jonkin sortin työtehtäviä?) Muistelisin että mainitsemassani tapauksessa työnantajan kuuluisi maksaa palkka tuolta "väliajalta", olenko oikeassa? Työskentelen päivähoidossa. Osaako joku sanoa paikan KVTESistä joka koskee tätä mainittua tapausta? Kiitos paljon!
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Ope
Kysytty

Se ei ole työaikaa, jos sitä ei ole merkitty työajaksi työvuorolistaan. Silloin ei tehdä mitään työtehtäviä, eikä mieluummin edes oleskella työpaikalla, ettei tulisi vahingossa tehneeksi töitä. Jos se olisi työaikaa, se kävisi ilmi työvuorolistasta ja olisi esim. lto:n suunnitteluaikaa. Työvuorolistan laatijalta ei ehkä ole mennyt niin kuin Strömsössä, mutta työaikamääräyksiä ei ole rikottu. KVTES III luvun 12 §:n 1 momentin mukaan työpäivän tai työvuoron yhtäjaksoisuutta päivittäisestä lepoajasta aiheutuvin poikkeuksin pidetään yleisesti tavoiteltavana käytäntönä. Joskus voi kuitenkin olla toiminnasta johtuva erityinen syy siihen, että työvuoro on kaksiosainen. Ota yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan luottamusmieheen. Häneltä saat paikkansa pitävät neuvot ja apua, jos pitää selvittää työaika-asioita päiväkodin johtajan kanssa. Jos et ole liittynyt liittoon, niin lue linkit.
linkittäjä
Vastattu