Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Määräaikaisen työsuhteen jatko ja äitiysloma + vanhempainvapaa

Hei, olen jäämässä äitiyslomalle ja sitten vanhempainvapaalle: Työskentelen kunnan palveluksessa määräaikaisessa työsuhteessa, äitiyslomani alkaa työsuhteen aikana ja työsuhteeni päättyy n. 5 kk äitiysloman alkamisesta. Työsuhteeni siis katkeaa äitiyslomani aikana. Saako työnantaja palkata jonkun muun tekemään työtäni ilman, että paikkaa tarjotaan minulle (vaikka olen äitiyslomalla/vanhempainvapaalla)? Siis tilanne voisi mennä niin, että jos en jäisi äitiyslomalle, työsopimukseni jatkuisi.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Tinde
Kysytty

Työnantaja ei voi jättää määräaikaisuuttasi jatkamatta sen takia, että käytät oikeuttasi perhevapaisiin ja sinulle joutuu hankkimaan sijaisen. Se on syrjintää. Lue lisää tasa-arvovaltuutetun sivuilta. Jotta työnantajalle ei jää epäselväksi, että haluat jatkaa työsopimusta, koska tehtävä jatkuu, niin kerro se työantajalle (kirjallisesti!). Keskustele pääluottamusmiehen kanssa ennen kuin teet mitään. Puhu hänen kanssaan myös siitä, onko nykyiselle määräaikaisuudellesi työsopimuslain mukaista perustetta.
rb
Vastattu