Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koulutuksesta siirtyminen työpisteeseen

Olisin tiedustellut, että onko laissa määritelty niin ettei koulutuksen jälkeen siirtyminen työpisteeseen ole työaikaa? Minulla alkaa koulutus aamulla klo 9 ja kestää klo 13. Työpäiväni jatkuu työpaikallani , johon minulta kestää noin 1h. Onko tämä siirtymä matka pois minun työajastani? Entä jos satun loukkaantumaan ko matkalla niin meneekö tapaturma minun omaan piikkiin?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Niina
Kysytty 5 vuotta sitten
Niina
Mikä on työaikaa on määrätty KVTES:n työaikaluvun 4 §:ssä. Minun mielestä tapaturma ei mene omaan piikkiin, vaikka matka-aikaa ei luettaisi työajaksi, paitsi jos poikkeat hoitamaan omia asioitasi matkan varrella. Sinähän olet siinä matkalla töihin. Mutta kannattaa ottaa työpaikalla selvää, keneltä viranhaltijalta tätä kannattaisi kysyä.
lotto
Vastattu 5 vuotta sitten
lotto