Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Milloin saa 38 vuosilomapäivää?

Minulla on nyt 30 vuosilomapäivää (ollut n. 4 vuotta) Milloin alkaa 38 vuosilomaoikeus?
aihealueelle Lomat ja vapaat 5 vuotta sitten
Pia Rantasuo
Kysytty 5 vuotta sitten
Pia Rantasuo
Hei! Oikeus 38 lomapäivään alkaa kun työntekijällä on vähintään 15 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa, eli työkokemusta joka lasketaan eduksesi kokemuslisiä määriteltäessä.
Kvtes.fi
Vastattu 5 vuotta sitten
Kvtes.fi

Lasketaanko myös äitiysvapaa, hoitovapaa ja opintovapaa työsäolovuosiin mikäli työsuhde on ollut koko ajan voimassa? Itse olen siis ollut töissä vuodesta 2003 mutta välillä edellä mainituilla vapailla. Työsuhde on ollut kuitenkin voimassa koko ajan vuodesta 2003
puten
Vastattu 5 vuotta sitten
puten

Lasketaan
Lasketaan
Vastattu 4 vuotta sitten
Lasketaan

Hei! Minulla on tällä hetkellä työkokemusta 9v ja 1kk kaupungilla. Aiemmin edellisellä työnantajallani tekemääni työtä ei huomioitu ollenkaan työkokemukseeni, koska en ollut huomanut pyytää tarkempaa kuvaústa työtehtävistäni. Nyt sitten kuitenkin pyysin huomioimaan aikaisemman työkokemukseni edellisellä työnantajalla uudelleen (toimitin uuden työtodistuksen, jossa tarkemmin kuvaltu työtehtävät). Lopputulos on se, että aikaisempi 15v kokemukseni huomioidaankin kokonaan eli 15v tulee työkokemukseeni lisää. Mistä saakka saan takautuen palkankorotuksen (10v) ja loma-opikeuden 38päivään? vai huomioidaanko ne vain tästä hetkestä alkaen?
Sikke
Vastattu 4 vuotta sitten
Sikke

KVTES II luku 12 § 2 mom. viimeinen lause: Mikäli selvitys palvelusta esitetään takautuvasti, tähän palvelukseen perustuvaa lisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta takautuvasti selvityksen esittämisestä. Lomaoikeudesta veikkaan, että saat nyt 38 päivän taulukon mukaan, mutta voin olla väärässäkin. Jos et saa tarkista KVTES:n määräys vuosilomaluvusta tai ota yhteytää luottamusmieheen. Hän tietää, miten menee.
Re
Vastattu 4 vuotta sitten
Re

Olen ollut nykyisellä työnantajalla kunta-alalla lähes 28 vuotta, olen vaihtamassa työpaikkaa samaan työhön eri kunnan palvelukseen.Lomat alkaa kertyä siitä kun työsuhde alkaa ,mutta otetaanko entinen palvelu kunta-alalla huomioon
Erja Pennanen
Vastattu 3 viikkoa sitten
Erja Pennanen

Aika toisella työnantajalla otetaan huomioon työkokemuslisävuosiin, jos se oli saman ammattialan työtä kuin nykyinen tai jos tehtävistä entisen työnantajan palveluksessa on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Työkokemuslisästä KVTES II luku 12 §
Ali
Vastattu 3 viikkoa sitten
Ali