Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yökön siirtäminen päivävuoroon

Ihan mielenkiinnosta kyselen, että onko muilla tälllaisesta kokemusta. Olen valvonut vakituisesti kaksi vuotta opiskelujen takia ja esimies on antanut minulle siihen luvan. Samoin työkaverini valvoo, opiskelee myös. Meillä on lisäksi kolmas yökkö, joka palaa pian äitiyslomalta. Ja muutama kuukausi sitten osastollemme siirrettiin vanha yöhoitaja, jonka oma osasto lakkautettiin. Nyt äipppälomalainen on tulossa takaisin töihin ja haluaa lasten takia tehdä vain viikonloppuja ja öitä. Esimies ne hänelle lupasi. Meillä on ennenkin ollut neljä yökköä, mutta nyt ongelma on siinä, että tässä välissä esimies on luvannut yövuoroja myös päivävuorolaisille sen 3/lista. Hän meinaa siksi painostaa minua ja työkaveria 3-vuorotyöhön tai ottamaan iltavuoroja joka listalle. Äippälomalaista ja "vanhaa" yökköä asia ei koske. Ymmärrän, että työantaja saa määrätä ihmisiä tarpeen mukaan eri työtehtäviin, mutta mielestäni tämä on vähän epätasa-arvoista kohtelua. Onko teillä mielipiteitä asiaan?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Kypsä
Kysytty 5 vuotta sitten
Kypsä
Työnantajan pitää kohdella työntekijöitä tasapuolisesti työvuorojen suunnittelussa ja työntekijöiden toiveiden huomioon ottamisessa. Jos koe että sinua ei ole kohdeltu tasapuolisesti ja olet jo puhunut siitä esimiehesi kanssa, niin ota yhteyttä luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun ja kysy heidän näkemystä tasapuolisesta kohtelusta. Kurkkaa ensin työsopimukseesi, onko siellä mitään työajoista.
Päiväperho
Vastattu 5 vuotta sitten
Päiväperho