Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Onko läheisen (mummoni) hautajaiset palkallinen vapaa päivä?

aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
johanna
Kysytty 5 vuotta sitten
johanna
Mummon hautajaisiin ei saa palkallista vapaapäivää. Vain aviopuolison, rekisteröidyn parisuhteen osapuolen, vanhemman, lapsen, veljen ja sisaren hautajaispäivä (siunauspäivä) sekä asevelvollisuuslain mukainen kutsuntapäivä ovat palkallisia vapaapäiviä. Soveltamisohje Vapaapäiväksi sattuvat tai vuosiloma-aikaan ajoittuvat em. päivät eivät oikeuta saamaan vastaavaa vapaapäivää muuna ajankohtana. KVTES V luku 12 § 2 mom.
rb
Vastattu 5 vuotta sitten
rb

Hei,kysyn onko anopin hautajaispäivä palkallinen vapaapäivä?
Kati Kovalainen
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati Kovalainen

Ei ole.
nn
Vastattu 2 vuotta sitten
nn

Onpa surkea sopimus!!

Tomppa
Vastattu vuosi sitten
Tomppa

Kyllä mummon hautajaiset on palkallinen vapaapäivä.

Esimiehet työpaikoilla eivät osaa lukea TES:ta ja antavat asiasta vääriä tulkintoja kun eivät osaa erotella a. perheenjäsentä ja lähiomaista ja b. kuolemantapausta ja hautajaispäivää.

JHL TES:n mukaan perheenjäsenen kuoleman johdosta saa palkallisen vapaan. Perheenjäseniä ovat ns. "saman katon alla asuvat" puoliso, lapset, yms.

Tämä nyt sotketaan sitten lukutaidottomien esimiesten toimesta "perheenjäsenen tai lähiomaisen hautajaispäivään" josta on TES:ssa oma pykälänsä, jonka mukaan lähiomaisia ovat myös mm. isovanhemmat ja puolison vanhemmat, eli anoppi ja appiukko ja on niinikään palkallinen vapaapäivä.

Kuinkahan monelta onkaan perusteettomasti evätty heille kuuluva oikeus tuohon lähiomaisen hautajaispäivään, pitäisi liiton taholta tarkentaa ohjetta näille lukutaidottomille pomoille.

Tietämättömyyttä
Vastattu 8 kuukautta sitten
Tietämättömyyttä

Yksityisellä sos.alalla ja monessa muussakin työehtosopimuksessa on laajempi joukko lähimmäisiä kuin kvtessissä, jossa on lueteltu kaikki ne lähimmäiset, joiden hautajaispäivä on palkallinen vapaapäivä. 

V luku 11 § Eräät virka- ja työvapaat

2 mom. Työpäiväksi sattuvat 50- ja 60-vuotispäivät, oma vihkiäispäivä, parisuhteen rekisteröimispäivä, aviopuolison, rekisteröidyn parisuhteen osapuolen, vanhemman, lapsen, veljen ja sisaren hautajaispäivä (siunauspäivä) sekä asevelvollisuuslain mukainen kutsuntapäivä ovat palkallisia vapaapäiviä.

Kopioin kvtessiä
Vastattu 8 kuukautta sitten
Kopioin kvtessiä