Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lisä ja ylityökorvaus

Teen yleistyöaikaa, kahden viikon tasoittumisjaksossa keskimäärin 31 tuntia viikossa. Kuinka minulle maksetaan lisä ja ylityökorvaukset. Jos teen ensimmäisellä viikolla perus 30 h + yhden 8 h päivän lisää. Seuraavalla viikolla vain 32 h? tai tosin päin.. 32 h + sen 8 h ja toisella viikolla 30 h? ymmärrän että lisätyötä 38,25 h saakka, josta saisin säännöllinen keskimääräinen työaika on se 31 h + 8 h = 39 h - 38,25 saisin lisätyönä 7,25h ja ylityönä 0,75h ? Vai jaetaanko tuo työaika jotenkin kahden viikon tasoittumisjaksolla? Entä jos työaikani tasoittuisi neljässä viikossa.. Onko niin että en saisi esim. kahdesta 8 h päivästä, ikinä viikottaista ylityötä vain kaikki menisi lisätyönä? Ovatko tasoittumisjaksot täysiä viikkoja vai voiko ne olla kalenterikuukauden mittaisia esim 5 vkoa ja 2 pv?
aihealueelle Palkka 6 vuotta sitten
Ihan pihalla
Kysytty 6 vuotta sitten
Ihan pihalla
Vuorokaudessa ylityöraja on 8 tuntia tai tätä korkeampi työvuoroluetteloon merkitty tuntimäärä, kuitenkin enintään 9 tuntia. Osa-aikatyön viikkoa pitemmässä tasoittumisjaksossa ylityöraja on 38 tuntia 15 minuuttia kerrottuna tasoittumisjakson viikkojen määrällä. Katso esimerkki 4 oheisesta linkistä http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/Sivut/yleistyoaika-2-ja-3-vko.aspx Yleistyöajassa viikkoa pitempää tasoittumisjaksoa on perusteltua käyttää vain silloin, kun se on toiminnan kannalta tarpeen. Tällöinkin 2–4 viikon tasoittumisjakso on yleensä riittävä. Työvuoroluettelo on pääsääntöisesti laadittava koko tasoittumisjaksoksi (II luku 7 § 1 mom. Soveltamisohje) Valmistellessaan tai aikoessaan muuttaa työajan tasoittumisjärjestelmää työnantajan on varattava luottamusmiehelle tilaisuus esittää mielipiteensä. Luonnokseen perehtymiseen on varattava riittävä aika. (29 § 2 mom.) Paikallinen luottamusmies neuvoo tarkemmin.
Päivis
Vastattu 6 vuotta sitten
Päivis