Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

LS-laser leikkaus, sairausloma

Olen menossa silmien laserleikkaukseen. Tarvitsen ainoastaan itse leikkauspäivän vapaata ja saan siitä toimenpiteen tekevän lääkärin todistuksen. Onko kuitenkin niin, että kyseinen toimenpide lasketaan edelleen "kauneuskirurgiaksi" eikä palkallista sairaslomaa saa edes leikkauspäivälle lääkärintodistuksella?
aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Mae
Kysytty 5 vuotta sitten
Mae
Koska tiedät toimenpiteen ajankohdan etukäteen, sinun pitäisi hyvissä ajoin ilmoittaa siitä esimiehelle. Samassa yhteydessä selvinnee, mitä mieltä esimies on sairausloman palkallisuudesta. Sinulla on oikeus palkalliseen sairauslomaan, jos työkyvyttömyyden syynä on sairaus, vamma tai tapaturma. Jos silmäleikkauksella ei ole terveydellistä tai lääketieteellistä syytä, niin voit jäädä ilman palkkaa poissaolopäivältä. Jos on aivan varmaa, että et saa palkallista vapaata, voit pyytää esim. vuosilomapäivän, saldovapaata tai työvuorolistaan vapaapäivän. Muussa tapauksessa hae palkallista sairauslomaa. Jos päätös on palkaton vapaa, niin etsi käsiisi sairausloman myöntämistä koskevat paikalliset ohjeet tai ota yhteyttä luottamusmieheen.
kiira
Vastattu 5 vuotta sitten
kiira