Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikaisen lisätyöt

Terveyskeskuksessa jononpurkua tekevien kesken herännyt epäilys siitä, että ko. työ sekoitetaan ylityöhön. Kyseessähän on kaksi eri asiaa. Asia on tärkeä varsinkin niille henkilöille, jotka muutenkin tekevät lyhyempää työpäivää tai ovat esim. palkattomalla vapaalla osan aikaa. Eikö jonopurussa ole kyseessä lisätyö, jolloin ylityörajoja aletaan soveltaa vasta kun työaikalaissa säädetty enimmäistyöaika täyttyy? Esimiehen mukaan osa-aikaisen kaikki muu työ lasketaan suoraan ylityöksi, jolloin hänen mukaansa ns. ylityöraja tulee täyteen, mutta ei työaikalain mukainen enimmäistyöaika. Eihän se noin voi mennä?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Otso
Kysytty 6 vuotta sitten
Otso
Mikään ei estä työnantajaa maksamasta paremmin. Se on aika hyvä tapa houkutella ihmisiä töihin säännöllisen työaikansa lisäksi. Käytännöstä on varmaankin sovittu paikallisesti tai ainakin informoitu henkilöstön edustajia. Ota yhteyttä luottamusmieheen.
Kielo
Vastattu 6 vuotta sitten
Kielo