Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työt

Hei haluaisin tietää mitkä on minun oikeudet ja velvollisuudet työnantajaa kohden? Tilanne on tämä että tällä hetkellä minulla ei ole voimassa olevaa työsopimusta kunnalle. Pomo aina soittaa jos tarvitsee jonnekin mennä töihin, soitto saattaa tulla illalla tai aamulla jo klo 6 että tarvitsee mennä töihin. Onko minulla oikeus kieltäytyä töistä jos pomo soittaa ja kysyy. Lisäksi saanko pitää lomaa itse milloin haluan ja kauanko haluan.
aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
kysyvävaan
Kysytty 5 vuotta sitten
kysyvävaan
Niin kauan kuin sinulla ei ole työsopimusta, sinun ei ole pakko mennä töihin joka kerta, kun sinua pyydetään. Sinulla saa olla esteitä. Mutta sinun kannattaa puhua työnantajan kanssa toiveistasi jo ennen kuin alat kieltäytyä tarjotuista keikoista. Muuten voit jäädä kokonaan ilman töitä. Koska sinulla ei ole voimassa olevaa työsopimusta, niin voit lomailla eli pitää taukoa keikkailusta silloin, kun haluat. Kannattaa kuitenkin sopia työnantajan kanssa tauosta hyvissä ajoin etukäteen, että saat töitä myös tauon jälkeen. Jos olet työttömyyspäivärahalla, niin ota selvää, minkälaisista keikoista voit kieltäytyä ilman, että saat karenssin eli jäät määräajaksi kokonaan ilman työttömyyspäivärahaa.
täti
Vastattu 5 vuotta sitten
täti