Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Äitiysloma ja lomapäivät

Kertyykö äitiysloman ajalta vuosiloma päivät normaalisti? Milloin 30 lomapäivää tulee täyteen? minulla nyt 28 lomapäivää Maksaako työn antaja normaalisti palkkaa ensimmäiseltä 3kk äitiyslomasta vai onko se suoraan kela? Olen kunnalla työvalmentajana.
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Piuku
Kysytty 4 vuotta sitten
Piuku
Äitiysvapaan ja vanhempainvapaan ajalta kertyy vuosilomaa. Ne ovat työssäolon veroista aikaa. 30 lomapäivää saa silloin, kun on 10 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa 31.3. mennessä ja ansaitsee vuosilomaa 12 lomanmääräytymiskuukaudelta. Työnantaja maksaa äitiysvapaan 72 ensimmäiseltä arkipäivältä (n. 3 kk) palkkaa edellyttäen, että haet äitiysvapaata 2 kuukautta ennen vapaan aiottua alkamista ja toimitat työnantajalle asianomaiset todistukset.
Reetta
Vastattu 4 vuotta sitten
Reetta

" Työnantaja maksaa äitiysvapaan 72 ensimmäiseltä arkipäivältä". Lasketaanko tähänkin lauantait niikuin kelan tukea hakiessa vai vaan oikeat arkipäivät? ELi 5 päivää viikossa...
Anna
Vastattu 7 kuukautta sitten
Anna

Lauantai on arkipäivä. Siihen lasketaan kaikki muut päivät paitsi sunnuntait ja arkipyhät (= päivät, jotka on perinteisessä kalenterissa merkitty punaisiksi).
Mä
Vastattu 7 kuukautta sitten