Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosilomaoikeus

Olen määräaikaisessa työsuhteessa ollut 6 kk ja lomaoikeutta on kertynyt 10 pvä. Työsuhteeni loppuu 31.5.15. Työnantaja haluaa myöntää vain 5 lomapäivää ja loput tulisi ottaa rahana. Toimiiko oikein?
aihealueelle Lomat ja vapaat 5 vuotta sitten
duunari
Kysytty 5 vuotta sitten
duunari
31.3.2015 mennessä ansaitut lomapäivät pidetään lomakaudella, joka alkaa vapulta. Työnantaja määrää loman ajankohdan kysyttyään työntekijän toiveita. 1.4.2015 alkaen ansaittujen vuosilomapäivien pitäminen lomana ennen 1.5.2016 vaatii sopimista työnantajan ja työntekijän kesken. Jos sopimukseen ei päästä, työnantaja maksaa lomakorvauksen. Sinun tapauksessa taitaa olla kysymys juurikin siitä, että työnantaja ei halunnut antaa lomana muuta kuin 31.3.2015 päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta ansaitut lomapäivät. Luottamusmies voi tarkistaa, että työnantaja on menetellyt oikein.
Reetta
Vastattu 5 vuotta sitten
Reetta