Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lakko ja siitä koituva poissaolo

Ollessani lomalla lentoyhtiöni mentyä lakkoon työhön palaaminen lomalta siirtyi päivällä (olin jumissa toisessa maassa siis ilman omaa tahtoani yhden päivän). Joudunko käyttämään tähän yhden vuosilomapäivän lisää?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
LK
Kysytty 5 vuotta sitten
LK
Jos haluat käyttää siihen vuosilomapäivän, niin se pitää sopia työnantajan kanssa. Jos et halua käyttää vuosilomapäivää, niin siitä tulee palkaton poissaolopäivä. Työnantaja ei pysty määräämään vuosilomaa siihen päivään, koska vuosiloman ajankohta pitää ilmoittaa pääsääntöisesti viimeistään kuukautta ennen loman alkua tai poikkeustapauksessakin viimeistään kaksi viikkoa ennen. Luottamusmies auttaa, jos tulee ongelmia työnantajan kanssa.
Kärppä
Vastattu 5 vuotta sitten
Kärppä