Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Miksi menetin ikälisäni?

Olin työskennellyt kunnan työntekijänä (mm. perhepäivä- ja lastenhoitajana päiväkodissa ja myös mielenterveyskuntoutujien yksikössä) Yli 15 vuotta, kaikkiin pätevyys. Lähihoitaja tutkintooni kuuluu lasten- ja nuorten hoito ja kasvatus sekä mielenterveystyö. Lisäksi kouluttauduin vanhusten erityisammattitunkinnon osatutkinnon: Dementoituvien vanhusten hoito- ja huolenpitotyön koulutuksen, jotta vanhusten hoito yksikössä työskentelyn aloitus onnistuisi helpommin. Lääke- ym lisäkoulutukset olen myös suorittanut. Kunnassamme liityttiin Soteen 2010, silloin en ollut vielä töissä. Aloitin työt 2010 elokuussa, mutta ihmeekseni sain todeta että hankkimani kaikki täydet ikälisät on pois pyyhkäisty. Olen nyt ollut yhtäsoittoa työssä kohta 5vuotta, mutta tämä asia kismittää ja hiertää mieltäni!!
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Kuuliainen kansalainen
Kysytty

Jos olit aiemmin töissä eri ammattialalla kuin nyt, niin silloin nykyinen työnantaja on harkinnut, että aikaisemmista toisen työnantajan palveluksessa tehdyistä töistä ei ole olennaista hyötyä nykyisissä töissä. KVTES:n työkokemuslisäpykälän 1 momentin soveltamisohjeessa todetaan mm.: "Samasta ammattialasta katsotaan olevan olennaista hyötyä … Olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy toimivaltaisen viranomaisen harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä." Ota yhteyttä luottamusmieheen ja pyydä häntä katsomaan, onko sinua kohdeltu olennaista hyötyä harkittaessa samalla lailla kuin muita vastaavassa tilanteessa olleita työntekijöitä. Jos et ole liittynyt liittoon, kysy vielä kerran esimieheltäsi, miksi aikaisemmat palvelutajat eivät ole työkokemuslisään oikeuttavaa palvelua.
RB
Vastattu