Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Miksi menetin ikälisäni?

Olin työskennellyt kunnan työntekijänä (mm. perhepäivä- ja lastenhoitajana päiväkodissa ja myös mielenterveyskuntoutujien yksikössä) Yli 15 vuotta, kaikkiin pätevyys. Lähihoitaja tutkintooni kuuluu lasten- ja nuorten hoito ja kasvatus sekä mielenterveystyö. Lisäksi kouluttauduin vanhusten erityisammattitunkinnon osatutkinnon: Dementoituvien vanhusten hoito- ja huolenpitotyön koulutuksen, jotta vanhusten hoito yksikössä työskentelyn aloitus onnistuisi helpommin. Lääke- ym lisäkoulutukset olen myös suorittanut. Kunnassamme liityttiin Soteen 2010, silloin en ollut vielä töissä. Aloitin työt 2010 elokuussa, mutta ihmeekseni sain todeta että hankkimani kaikki täydet ikälisät on pois pyyhkäisty. Olen nyt ollut yhtäsoittoa työssä kohta 5vuotta, mutta tämä asia kismittää ja hiertää mieltäni!!
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Kuuliainen kansalainen
Kysytty 5 vuotta sitten
Kuuliainen kansalainen
Jos olit aiemmin töissä eri ammattialalla kuin nyt, niin silloin nykyinen työnantaja on harkinnut, että aikaisemmista toisen työnantajan palveluksessa tehdyistä töistä ei ole olennaista hyötyä nykyisissä töissä. KVTES:n työkokemuslisäpykälän 1 momentin soveltamisohjeessa todetaan mm.: "Samasta ammattialasta katsotaan olevan olennaista hyötyä … Olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy toimivaltaisen viranomaisen harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä." Ota yhteyttä luottamusmieheen ja pyydä häntä katsomaan, onko sinua kohdeltu olennaista hyötyä harkittaessa samalla lailla kuin muita vastaavassa tilanteessa olleita työntekijöitä. Jos et ole liittynyt liittoon, kysy vielä kerran esimieheltäsi, miksi aikaisemmat palvelutajat eivät ole työkokemuslisään oikeuttavaa palvelua.
RB
Vastattu 5 vuotta sitten
RB