Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

sairauslomapäivä laitettu vapaa päiväksi

Hei! Olin 2 viikkoa sairaslomalla ja vein todistuksen esimiehelleni parin päivän sisällä. Hän alkoi siitä muutaman päivän kuluttua suunnittelemaan seuraavia työvuorolistoja ja oli laittanut minulle kolmanneksi ja toiseksi viimeiseksi sairaslomapäiviksi työvuorot ja viimeiseksi sairaslomapäiväksi vapaa päivän. Saako näin tehdä koska hänellä oli jo työvuorolistoja tehdessä minun sairasloman pituus tiedossa? Teen 2-vuorotyötä 3 viikon jaksoilla sairaanhoitopiirissä.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Kirsi
Kysytty

Kysy esimieheltä miksi. Sen jälkeen kysy luottamusmieheltä oliko esimiehen vastaus oikein. Arvelen, että on oikein. KVTES:n viikkolepopykälän soveltamisohjeessa lukee: Mikäli viranhaltija/työntekijä ei ole ollut työssä koko viikkoa mm. vuosiloman, sairausloman tai muun virka-/työvapaan vuoksi siten, että poissaolo on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään 35 tuntia, katsotaan viikoittainen vapaa-aika annetuksi.
Arvi
Vastattu