Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lauantaityön korvaaminen

Työskentelen päiväkodissa ja työnantaja on järjestänyt koko päivähoidolle koulutuksen lauantaille. Samana päivänä vietetään lisäksi päiväkodin vihkiäisiä ja päivämme pituus on määrätty 12.00-17.30. Tätä aikaa ei ole millään tavalla huomioitu työvuorosuunnitelmassa ja nyt työnantaja sanoo, että tämä lauantai ei kerrytä ylityötä, vaan saamme ajan "tunti tunnista" takaisin. Jokainen työntekijä tekee kuitenkin ma-pe 38.15h viikon ja työntekijöiden käsityksen mukaan tällöin lauantai olisi ylityötä. Käytäntö vaihtelee eri yksiköittäin. Joissakin toimipisteissä lauantaista kertyvät tunnit korotetaan 50% kahdelta ensimmäiseltä ja 100% sen ylittävältä ajalta, lisäksi vielä 20% korotus koska kyseessä on lauantai. Koulutus täyttää työnantajan mukaan kuitenkin kaikki KVTES:ssa mainitut viisi edellytystä jotta se luettaisiin työajaksi. Lisäksi työehtosopimusta tutkaillessamme, törmäsimme kohtaan missä sanotaan, että lauantaityöstä saa 20% korvauksen. Työnantaja on tästä kuitenkin eri mieltä, emmekä näin ollen saa lauantaista minkäänlaista korotusta. Voiko työnantaja menetellä näin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
nel
Kysytty

Kai teillä edes jotkut työntekijät on liittynyt liittoon. He ottakoon äkkiä yhteyttä luottamusmiehiinsä. Saman kunnan eri päiväkodeissa ei voi olla erilaisia tulkintoja.
Arvi
Vastattu