Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

kokemusvuosilisä

miten kokemusvuosilisä määräytyy. Miten maksetaan osa-aika eläkeläiselle?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Maija Teelmäki
Kysytty 6 vuotta sitten
Maija Teelmäki
Työkokemuslisä (kvtes 2 luku 12 §) on 0 %, 3 % tai 8 % tehtäväkohtaisesta palkasta riippuen työkokemuslisään oikeuttavasta palvelusajasta. • Alle 5 vuotta 0 % • Vähintään 5 vuotta, alle 10 vuotta 3 % • Vähintään 10 vuotta 8 % Palvelusaikaan hyväksytään • oman työnantajan palvelu aina • muun työnantajan palvelu, jos siitä on olennaista hyötyä • yritystoiminnasta yhteensä enintään 5 vuotta, jos siitä on olennaista hyötyä. Se siis lasketaan tehtäväkohtaisesta palkastasi. Esimerkki: Tehtäväkohtainen palkka 2000 e, työkokemuslisä 10 vuoden perusteella 8 % tulee 0,08*2000 = 160 euroa. Lisää tietoa linkin julkaisussa kappaleessa työkokemuslisä
asser
Vastattu 6 vuotta sitten
asser

On ilmeisesti harkinnanvaraista (lue: mielivaltaista). Miten sitten meneteklkään, kun esimies ei hyväksy edes samalla kunnalla samalla nimikkeellä tehtyä työtä, saati muuta? Miten haetaan oikaisua, keneltä ja missä ajassa?
Entäs sitten kun ei hyväksytä?
Vastattu 5 vuotta sitten
Entäs sitten kun ei hyväksytä?

Oman työnantajan palvelu on aina työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa riippumatta siitä mitä työtä on tehnyt. Kunnan palkkasihteeri tai henkilöstösihteeri tai muulla nimikkeellä vast. töitä tekevä voi korjata esimiehen tulkinnan ja jos ei voi, niin neuvoo sinut oikean viranhaltijan tykö. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin yhteyttä pääluottamusmieheen.
Re
Vastattu 5 vuotta sitten
Re

Jos vakinaisessa työsuhteessa oleva siirtyy tekemään väliaikaisesti määräaikaista sijaisuutta kahdeksi vuodeksi, säilyykö hänellä vakituisen työsuhteen edut ja jatkuuko työsuhde normaalisti vakituisena määräaikaisen suhteen päätyttyä? Eli kannattaako näin tehdä vai onko sillä mitään vaikutusta työsuhteisiin nähden!
Omaa osamista
Vastattu 3 vuotta sitten
Omaa osamista

 Olen muuttamassa paikkakuntaa ja olen toiminut kaupungin listoilla 30 v. Saanko uudessa paikassa kokemuslisää jos olen sijainen.?

Anja Rinne
Vastattu 5 kuukautta sitten
Anja Rinne

Sijaisille kertyy työkokemusvuosia samalla tavalla kuin vakituisille.

Uusi kuntatyönantaja laskee työkokemuslisään oikeuttavaksi ne vuodet, jotka ovat samalta ammattialalta sekä ajat niistä tehtävistä, joista harkitsee olevan olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Ota palvelusvuodet puheeksi ennen kuin allekirjoitat työsopimuksen.

Kati
Vastattu 5 kuukautta sitten
Kati

Hei, olen työskennellyt lastenhoitajanimikkeellä Säkylän kunnan päiväkodissa ja nyt työskentelen lähihoitajan nimikkeellä palvelutalossa (vanhustenhoito) Euran kunnassa. 

Lasketaanko ikälisiini myös Säkylän kunnan työssäolovuodet?

Olen siis lähihoitaja, mutta Säkylän kunnan sopimuksissa on maininta lastenhoitaja.

 

Terveisin Vappu

vappu@riitinki.fi
Vastattu 4 viikkoa sitten
vappu@riitinki.fi

Siinä tapauksessa että työnantaja Eurassa päättää, että Säkylässä hankitusta työkokemuksesta on olennaista hyötyä vanhusten hoidossa, niin Säkylän palvelusaika luetaan työkokemuslisään oikeuttavaksi Eurassa. Samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä. Kukin kunta päättää, mitkä ovat samoja ammattialoja.

Sinun kannattaa ottaa työkokemuslisäaika puheeksi työsopimusta solmittaessa.

Työkokemuslisämääräykset KVTES, II luku 12 §.

Raya
Vastattu 3 viikkoa sitten
Raya