Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

kokemusvuosilisä

miten kokemusvuosilisä määräytyy. Miten maksetaan osa-aika eläkeläiselle?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 9 vuotta sitten
Maija Teelmäki
Kysytty

Työkokemuslisä (kvtes 2 luku 12 §) on 0 %, 3 % tai 8 % tehtäväkohtaisesta palkasta riippuen työkokemuslisään oikeuttavasta palvelusajasta. • Alle 5 vuotta 0 % • Vähintään 5 vuotta, alle 10 vuotta 3 % • Vähintään 10 vuotta 8 % Palvelusaikaan hyväksytään • oman työnantajan palvelu aina • muun työnantajan palvelu, jos siitä on olennaista hyötyä • yritystoiminnasta yhteensä enintään 5 vuotta, jos siitä on olennaista hyötyä. Se siis lasketaan tehtäväkohtaisesta palkastasi. Esimerkki: Tehtäväkohtainen palkka 2000 e, työkokemuslisä 10 vuoden perusteella 8 % tulee 0,08*2000 = 160 euroa. Lisää tietoa linkin julkaisussa kappaleessa työkokemuslisä
asser
Vastattu

On ilmeisesti harkinnanvaraista (lue: mielivaltaista). Miten sitten meneteklkään, kun esimies ei hyväksy edes samalla kunnalla samalla nimikkeellä tehtyä työtä, saati muuta? Miten haetaan oikaisua, keneltä ja missä ajassa?
Entäs sitten kun ei hyväksytä?
Vastattu

Oman työnantajan palvelu on aina työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa riippumatta siitä mitä työtä on tehnyt. Kunnan palkkasihteeri tai henkilöstösihteeri tai muulla nimikkeellä vast. töitä tekevä voi korjata esimiehen tulkinnan ja jos ei voi, niin neuvoo sinut oikean viranhaltijan tykö. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin yhteyttä pääluottamusmieheen.
Re
Vastattu

Jos vakinaisessa työsuhteessa oleva siirtyy tekemään väliaikaisesti määräaikaista sijaisuutta kahdeksi vuodeksi, säilyykö hänellä vakituisen työsuhteen edut ja jatkuuko työsuhde normaalisti vakituisena määräaikaisen suhteen päätyttyä? Eli kannattaako näin tehdä vai onko sillä mitään vaikutusta työsuhteisiin nähden!
Omaa osamista
Vastattu

 Olen muuttamassa paikkakuntaa ja olen toiminut kaupungin listoilla 30 v. Saanko uudessa paikassa kokemuslisää jos olen sijainen.?

Anja Rinne
Vastattu

Sijaisille kertyy työkokemusvuosia samalla tavalla kuin vakituisille.

Uusi kuntatyönantaja laskee työkokemuslisään oikeuttavaksi ne vuodet, jotka ovat samalta ammattialalta sekä ajat niistä tehtävistä, joista harkitsee olevan olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Ota palvelusvuodet puheeksi ennen kuin allekirjoitat työsopimuksen.

Kati
Vastattu

Hei, olen työskennellyt lastenhoitajanimikkeellä Säkylän kunnan päiväkodissa ja nyt työskentelen lähihoitajan nimikkeellä palvelutalossa (vanhustenhoito) Euran kunnassa. 

Lasketaanko ikälisiini myös Säkylän kunnan työssäolovuodet?

Olen siis lähihoitaja, mutta Säkylän kunnan sopimuksissa on maininta lastenhoitaja.

 

Terveisin Vappu

vappu@riitinki.fi
Vastattu

Siinä tapauksessa että työnantaja Eurassa päättää, että Säkylässä hankitusta työkokemuksesta on olennaista hyötyä vanhusten hoidossa, niin Säkylän palvelusaika luetaan työkokemuslisään oikeuttavaksi Eurassa. Samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä. Kukin kunta päättää, mitkä ovat samoja ammattialoja.

Sinun kannattaa ottaa työkokemuslisäaika puheeksi työsopimusta solmittaessa.

Työkokemuslisämääräykset KVTES, II luku 12 §.

Raya
Vastattu

Miten työkokemuslisään oikeuttava aika lasketaan siinä tapauksessa, kun on tullut työhön kuntayhtymälle ja on joskus aikaisemmin työskennellyt yhdessä kuntayhtymän kunnassa ennenkuin kuntayhtymä perustettiin? 

Kysymys
Vastattu

Jos kuulut niihin, jotka siirrettiin kuntayhtymään ns. vanhoina työntekijöinä jolloin sovittiin, että siirretyt säilyttävät palvelussuhteen kestoon liittyvät oikeutensa, niin työkokemuslisävuodet säilyvät.

Muussa tapauksessa aiemmin muulla työnantajalla esim. kunnalla palveltu aika hyväksytään työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi, jos siitä on olennaista hyötyä kuntayhtymän tehtävissä. Saman ammattialan tehtävistä katsotaan aina olevan olennaista hyötyä. 

Ett
Vastattu