Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

kokemusvuosilisä

miten kokemusvuosilisä määräytyy. Miten maksetaan osa-aika eläkeläiselle?
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Maija Teelmäki
Kysytty 4 vuotta sitten
Maija Teelmäki

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työkokemuslisä (kvtes 2 luku 12 §) on 0 %, 3 % tai 8 % tehtäväkohtaisesta palkasta riippuen työkokemuslisään oikeuttavasta palvelusajasta. • Alle 5 vuotta 0 % • Vähintään 5 vuotta, alle 10 vuotta 3 % • Vähintään 10 vuotta 8 % Palvelusaikaan hyväksytään • oman työnantajan palvelu aina • muun työnantajan palvelu, jos siitä on olennaista hyötyä • yritystoiminnasta yhteensä enintään 5 vuotta, jos siitä on olennaista hyötyä. Se siis lasketaan tehtäväkohtaisesta palkastasi. Esimerkki: Tehtäväkohtainen palkka 2000 e, työkokemuslisä 10 vuoden perusteella 8 % tulee 0,08*2000 = 160 euroa. Lisää tietoa linkin julkaisussa kappaleessa työkokemuslisä
asser
Vastattu 4 vuotta sitten
asser

On ilmeisesti harkinnanvaraista (lue: mielivaltaista). Miten sitten meneteklkään, kun esimies ei hyväksy edes samalla kunnalla samalla nimikkeellä tehtyä työtä, saati muuta? Miten haetaan oikaisua, keneltä ja missä ajassa?
Entäs sitten kun ei hyväksytä?
Vastattu 3 vuotta sitten
Entäs sitten kun ei hyväksytä?

Oman työnantajan palvelu on aina työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa riippumatta siitä mitä työtä on tehnyt. Kunnan palkkasihteeri tai henkilöstösihteeri tai muulla nimikkeellä vast. töitä tekevä voi korjata esimiehen tulkinnan ja jos ei voi, niin neuvoo sinut oikean viranhaltijan tykö. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin yhteyttä pääluottamusmieheen.
Re
Vastattu 3 vuotta sitten
Re

Jos vakinaisessa työsuhteessa oleva siirtyy tekemään väliaikaisesti määräaikaista sijaisuutta kahdeksi vuodeksi, säilyykö hänellä vakituisen työsuhteen edut ja jatkuuko työsuhde normaalisti vakituisena määräaikaisen suhteen päätyttyä? Eli kannattaako näin tehdä vai onko sillä mitään vaikutusta työsuhteisiin nähden!
Omaa osamista
Vastattu 10 kuutautta sitten
Omaa osamista

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes