Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

kokemusvuosilisä

miten kokemusvuosilisä määräytyy. Miten maksetaan osa-aika eläkeläiselle?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 10 vuotta sitten
Maija Teelmäki
Kysytty

Työkokemuslisä (kvtes 2 luku 12 §) on 0 %, 3 % tai 8 % tehtäväkohtaisesta palkasta riippuen työkokemuslisään oikeuttavasta palvelusajasta. • Alle 5 vuotta 0 % • Vähintään 5 vuotta, alle 10 vuotta 3 % • Vähintään 10 vuotta 8 % Palvelusaikaan hyväksytään • oman työnantajan palvelu aina • muun työnantajan palvelu, jos siitä on olennaista hyötyä • yritystoiminnasta yhteensä enintään 5 vuotta, jos siitä on olennaista hyötyä. Se siis lasketaan tehtäväkohtaisesta palkastasi. Esimerkki: Tehtäväkohtainen palkka 2000 e, työkokemuslisä 10 vuoden perusteella 8 % tulee 0,08*2000 = 160 euroa. Lisää tietoa linkin julkaisussa kappaleessa työkokemuslisä
asser
Vastattu

On ilmeisesti harkinnanvaraista (lue: mielivaltaista). Miten sitten meneteklkään, kun esimies ei hyväksy edes samalla kunnalla samalla nimikkeellä tehtyä työtä, saati muuta? Miten haetaan oikaisua, keneltä ja missä ajassa?
Entäs sitten kun ei hyväksytä?
Vastattu

Oman työnantajan palvelu on aina työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa riippumatta siitä mitä työtä on tehnyt. Kunnan palkkasihteeri tai henkilöstösihteeri tai muulla nimikkeellä vast. töitä tekevä voi korjata esimiehen tulkinnan ja jos ei voi, niin neuvoo sinut oikean viranhaltijan tykö. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin yhteyttä pääluottamusmieheen.
Re
Vastattu

Jos vakinaisessa työsuhteessa oleva siirtyy tekemään väliaikaisesti määräaikaista sijaisuutta kahdeksi vuodeksi, säilyykö hänellä vakituisen työsuhteen edut ja jatkuuko työsuhde normaalisti vakituisena määräaikaisen suhteen päätyttyä? Eli kannattaako näin tehdä vai onko sillä mitään vaikutusta työsuhteisiin nähden!
Omaa osamista
Vastattu

 Olen muuttamassa paikkakuntaa ja olen toiminut kaupungin listoilla 30 v. Saanko uudessa paikassa kokemuslisää jos olen sijainen.?

Anja Rinne
Vastattu