Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uudet jaksotyömääräykset/Ves-päivät

Kesäkuussa voimaan tulevissa uusissa jaksotyöajan määräyksissä linjataan, että ves-päivät alentavat listan ylityörajaa eli toisinsanoen ne pitäisi aina antaa siinä listassa missä ne ovat. Mietitystä on herättänyt kuinka tämä on mahdollista. Työpaikkamme on tehostetun palveluasumisen yksikkö. Esimiehemme ei vielä tiennyt tarkkoja ohjeita, mutta esim. juhannuslistassa se tarkoittaisi seitsemää sijaista, jotta kaikille pystyisi tuon yhden ylimääräisen vapaan antamaan. Ja joulu- tai pääsiäislistassa vielä enemmän. Käytännössä se ei ole mahdollista, eihän töissä olisi ketään vakituisia ja mistä edes yhtäkkiä repäiset jonkun 10 ulkopuolista tekijää listalle. Nyt on ollut mukava kun olemme itse voineet toivoa mihin noita ves-päiviä haluaisimme ja ihan vapaaehtoisesti siis halunneet niitä myöhemmässä vaiheessa. Siirrytäänkö nyt siihen, että meille aletaan maksamaan ves-päivät rahassa tai antamaan työajanlyhennyksissä. Voi olla, etten täysin ymmärrä tätä uudistusta, mutta mikäli se näin menee niin meillä töissä tuskin kukaan on iloinen tästä uudistuksesta, vaikka sitä esim. liitotkin ovat ajaneet...
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
vippe
Kysytty

Miksi tarvitaan 7 sijaista että saadaan kaikille 1 ylimääräinen vapaapäivä? Sehän tarkoittaisi sitä että jos käytössä on 3 viikon lista teitä on siellä töissä 98 henkilöä. (7 sijaista x 14 työpäivää / 3 vko:n lista = 98 työvuoroa) Se että vapaapäivä pitää antaa kuluvassa listassa ei tarkoita sitä että se täytyy antaa juuri sinä päivänä kun se muodostuu (esim juhannusaatto)
salla
Vastattu