Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

sairasloman syy

Tarvitseeko minun näyttää todistukseni lähiesimiehelle vai voinko lähettää sen suoraan palkkoihin? Onko lähiesimiehellä oikeus nähdä sairauslomatodistus ja sairausloman syy?
aihealueelle Terveys 5 vuotta sitten
maitoparta
Kysytty 5 vuotta sitten
maitoparta
Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas: "Työnantajalla on oikeus käsitellä työntekijän terveydentilaan koskevia tietoja, jos tiedot on kerätty työntekijältä itseltään tai hänen kirjallisella suostumuksellaan muualta ja tietojen käsittely on tarpeen sairausajan palkan tai siihen rinnastettavan terveydentilaan liittyvien etuuksien suorittamiseksi, työstä poissaolo-oikeuden selvittämiseksi tai jos työntekijä nimenomaan haluaa selvitettävän työkykyisyyttään terveydentilatietojen perusteella. Työnantajan on nimettävä ko. tietoja käsittelevät henkilöt tai määriteltävä tehtävät, joissa näitä tietoja saadaan käsitellä. Näillä henkilöillä on salassapitovelvollisuus, joka jatkuu työsuhteen päättymisen jälkeenkin." Etsi siis käsiisi kunnan ohjeet sairauslomista ja lääkäritodistusten käsittelystä. Jos ko. esimies ei kuulu edellä mainittuihin nimettyihin henkilöihin, niin hänellä ei ole oikeutta nähdä sinun lääkärintodistuksia, jolloin voit lähettää todistuksen suoraan sinne, missä sairauslomaa koskevat päätökset valmistellaan ja tehdään.
EM
Vastattu 5 vuotta sitten
EM