Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

80% työaika ja miten sitä sovelletaan vajaisiin viikkoihin

Mulle on selvää 80% työaika siihen asti,kun työviikko on normaali päivätyössä 5 vrk eli otan joko päivät 6 tuntisena tai 1 päivän pois.Olen ajatellut tehdä 4 päiväistä työviikkoa. MUTTA miten päivä otetaan pois esim. jouluviikolla,kun työpäiviä on 3 tai muina vajaina viikkoina?Samalla laillako? Tai kun on lomalla kuukaudesta 2 viikkoa,niin jääkö päivä laskematta lomapäiväksi eli lomaa 10 päivää normaalissa työajassa,mutta 80%:lla lomapäiviä 8 ja ne 2 puuttuvaa siis vähennyksenä?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
anne
Kysytty 5 vuotta sitten
anne
Jos teet 30 tunnin viikkoa, niin yksi arkipyhä lyhentää viikkotyöaikaa 6 tuntia riippumatta siitä, oletko töissä 4 vai 5 päivää viikossa. Yhden arkipyhän viikolla joudut tekemään 24 tuntia. Kahden arkipyhän viikolla työaikasi on 18 tuntia. Sinulla voi olla silloin esim. 3 kpl 6 tunnin työpäiviä tai 2 kpl 9 tunnin työpäiviä. Jos teet normaalisti töitä 4 päivänä viikossa ja yksi päivä on vapaa, niin vuosilomaan lasketaan samassa suhteessa työ- ja vapaapäiviä. Elikkä kahden kalenteriviikon lomalla kuluu 10 lomapäivää. Vuosilomaluvun 6 §:n 3 momentissa on lisää esimerkkejä ja laskukaava.
saimi
Vastattu 5 vuotta sitten
saimi