Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisen työsuhteen uusiminen äitiysvapaan aikana

Minulla alkaa äitiysloma toukokuussa ja määräaikainen työsuhteeni päättyy heinäkuussa. Jos työnantaja jatkaa määräaikaista työsuhdetta niin tarvitseeko heidän jatkaa nimenomaan minun sopimusta ja ottaa minulle äitiysloman sijainen vai saavatko he palkata siihen jonkun muun?
aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
Epätietoinen
Kysytty 6 vuotta sitten
Epätietoinen
Työnantaja voi jättää valitsematta sinut seuraavaan määräaikaisuuteen. Silloin työnantajan pitää pystyä näyttämään, että valitsematta jättäminen ei johdu siitä, että käytät oikeuttasi perhevapaisiin vaan esim., että valittu on sinua selvästi ansiokkaampi. Sinun kannattaa ilmoittaa olevasi halukas jatkamaan, eikä vain odottaa, että sinuun ehkä otetaan yhteyttä ja varsinkin jos olet virkasuhteinen, hakea sitä uutta määräaikaisuutta. Jos sinua ei valita, pitää selvittää, onko sinua syrjitty. Luottamusmies voi auttaa.
pike
Vastattu 6 vuotta sitten
pike