Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsopimus, voinko irtisanoa itseni?

Minulla on 9kk:n määräaikainen sopimus paikkaan x. (koeaika päättyy lähipäivinä ja 6 kk vielä jäljellä sopimusta) Nyt olisi haettavana vakinaiseen työsuhteeseen paikkoja paikasta y ja z. Kannattaako hakea? ja jos sattuisi hyvä mäihä että saisin vakinaisen kokoaikatyön niin onko minun mahdollista irtisanoa itseni nykyisestä määräaikaisesta työsuhteestani? Mikä on irtisanomisaika? ja kuinka tälläisissa tilainteissa yleensä menetellään?
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
fairytale
Kysytty 5 vuotta sitten
fairytale
Määräaikaisessa työsopimuksessa on irtisanomisaika vain silloin, kun siitä on erikseen sovittu työsopimuksessa. Jos haluat päättää sopimuksen ennen määräajan umpeutumista niin sinun pitää sopia siitä esimiehesi kanssa. Jos sopiminen ei onnistu, niin voit jonain päivänä sanoa esimiehelle, että et tule enää huomenna töihin. Minun käsitykseni mukaan esimiehen kanssa saa yleensä sovittua määräaikaisen työsuhteen ennenaikaisesta lopettamisesta, kun ottaa asian esille hyvissä ajoin, että esimies ehtii etsiä jatkajan. Jos määräaikainen sopimuksesi on tehty ilman työsopimuslaissa tarkoitettua perusteltua määräaikaisuuden syytä, niin sitä pidetään toistaiseksi voimassa olevana ja silloin sinulla on 2 viikon irtisanomisaika.
Elly
Vastattu 5 vuotta sitten
Elly