Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yöhoitajan arkipyhävapaat

Kuuluko vakituista yötyötä tekevälle ylimääräinen vapaa arkipyhistä esim. juhannus, joulu ja pääsiäinen? Teen yötyötä ja kolmen viikon listalla tulee tunteja noin 93, loput tunnit menee aikahyvityksinä yötyötunneista. En saa arkipyhävapaita kuin joulusta. Esim. nyt juhannuslista on niin kuin muutkin listat ja kolmivuorolaisilla on ylimääräinen vapaa, samoin oli pääsiäislista.
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
yökkö
Kysytty 5 vuotta sitten
yökkö
KVTES III luku 9 § Arkipyhäjakson työaika 2 mom. Niillä työaikajaksoilla, joihin sisältyy edellä 7 §:n 2 momentissa mainittu työaikaa lyhentävä arkipyhä tai aattopäivä, työaikajakson säännöllinen työaika on kutakin edellä lueteltua päivää kohden 7 tuntia 39 minuuttia lyhyempi kuin 1 momentissa on määrätty. Tämä tarkoittaa, että arkipyhä lyhentää tasoittumisjakson työaikaa, mutta ei tarkoita sitä, että lyhennys pitäisi aina antaa vapaapäivänä, vaan joskus lyhennys voidaan jakaa useammalle työpäivälle lyhentämällä niitä yhteensä arkipyhälyhennyksen verran. Jos sinua on kohdeltu erilailla kuin muita arkipyhien kohdalla, niin käy keskustelemassa esimiehesi kanssa ja ota sen jälkeen tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun.
cilla
Vastattu 5 vuotta sitten
cilla