Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Onko työntekijän valintaperuste pyydettäessä kerrottava ?

Pätevä luokanopettaja, joka toimii nykyisin sijaisena koulussa on hakenut vuoden määräaikaista resurssiopettajan paikkaa samasta koulusta. Aikaisemmin sama luokanopettaja on toiminut saman koulun resurssiopettajana ja hän nautti rehtorin, työyhteisön ja koulun johtoryhmän luottamusta. Noin kolme kuukautta sitten rehtori lupasi suullisesti resurssiopettajan paikan samalle opettajalle mikäli koulu saa ensi lukuvuodelle resurssiopettajan resurssit. Resurssit tuli, mutta nykyinen sijaisopettaja ei saanut paikkaa vaan siihen valittiin toinen henkilö, joka on samassa koulussa olevan viranhaltijan hyvä ystävä ja entinen työkaveri. Uusi resurssiopettaja on viranhaltijana toisella paikkakunnalla ja hän ei tunne kouluyhteisöä eikä koulun oppilaita. Uusi resurssiopettaja on noin 10 vuotta nuorempi henkilö eikä ole aikaisemmin toiminut resurssiopettajana. Koulun rehtori teki resurssiopettajan valinnan ilman kuulematta koulun johtoryhmää, jolle valintaja tuli täytenä yllätyksenä.ja järkytyksenä. Onko siis mahdollista saada rehtorilta tai hänen esimieheltään (mielellään kirjallinen) selvitys resurssiopettajan valintaperusteesta? Varsinkin kun rehtori puhuu aina lapsilähtöisestä koulusta, jonne hän on nyt palkkaamassa vieraspaikkakuntalaista henkilöä sen sijaan että hän oli luvannut paikan suullisesti jo paikkakuntalaiselle pätevälle (ja aikaisemmin samassa koulussa olelle resurssiopettajalle) luokanopettajalle, joka on hyvin pidetty ja tuntee kaikki koulun oppillat.
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Voiko tämä olla totta
Kysytty 5 vuotta sitten
Voiko tämä olla totta
Valitsematta jäänyt on saanut rehtorin päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen. Jos hän ei ole sitä saanut, hänen pitää pyytää varsinkin, jos hän harkitsee oikaisuvaatimuksen tekemistä koululautakunnalle. Jos rehtorin päätöksessä ei ole perustelua, niin sen saa selville viimeistään oikaisuvaatimuksen käsittelyn yhteydessä. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä myös kunnan jäsen. Rehtorin tekemä viranhaltijapäätös on julkinen. Se on nähtävänä tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Ajan ja paikan saat selville kysymällä esim. koulusihteeriltä tai koulutoimistosta. Edellä oleva ei koske yksityisen koulun valintapäätöksiä. Olen sitä mieltä, että muiden kuin asianosaisen ei kannattaisi heti ensimmäiseksi ruveta vaatimaan kirjallisia selvityksiä. Ensin pitää yrittää keskustella. Luottamusmieheltä saa lisätietoja. Ainakin hän osaa neuvoa, kenen puoleen pitää kääntyä, kun haluaa oikeita vastauksia.
valejuristi
Vastattu 5 vuotta sitten
valejuristi