Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Mitä 80 % työaika tarkloittaa käytännössä ja millä perusteella sitä voi anoa?

Voiko työnantaja myöntää tätä ilman kelan lääkäriä. Miten vaikuttaa palkkaan, vuosilomiin ja jne. Millä lomakkeella sitä anotaan kuntapuolella?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Auli
Kysytty

80 %:n työaika tarkoittaa sitä, että 38 h 25 min viikko lyhenee n. 30 tuntiin, jotka tehdään 4 tai 5 päivänä. Palkka on 80 % kokoaikatyön palkasta. Vuosilomapäivien määrään se ei vaikuta. Jos haluat palata sairauslomalta osa-aikatyöhön osasairauspäivärahan turvin, niin sinun pitää sopia osa-aikatyöstä ensin esimiehesi kanssa. Jos työnantaja pystyy järjestämään sinulle osa-aikatyön, niin esimies kertoo, millä lomakkeella sitä haetaan. Osasairauslomalla työaika voi olla enintään 60 % kokoaikatyöstä eli yleistyyöajassa 22 h 57 min. Se miten osa-aikatyö järjestetään, sovitaan esimiehen kanssa. Lisää tietoja Kuntatyönantajalehden 2/2014 artikkelissa Osasairauspäivärahaa uudistettiin http://flash.kuntatyonantajalehti.fi/2014-2/html/index.html#28. Jos haluat tehdä osa-aikatyötä jostain muusta syystä, niin siitä pitää saada sovittua työnantajan kanssa. Silloin sovitaan osa-aikaprosentista ja siitä, miten osa-aikatyö toteutetaan esim. teetkö joka päivä lyhyempää päivää vai vajaata viikkoa. Tietääkseni ei ole mitään sellaista syytä, jonka takia olisi työntekijällä oikeus päästä omasta halustaan osa-aikatyöhön. Työnantaja voi evätä jopa osittaisen hoitovapaan, jos siitä aiheutuu vakavaa haittaa työpaikan tuotanto- tai palvelutoiminnalle. Jos olet liittynyt liittoon, soita luottamusmiehelle. Häneltä saat paremmat vastaukset.
RB
Vastattu