Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Jos haen yövuoroviikolla vanhemman hautajaipäivän palkalliseksi vapaaksi, niin mitä se vapaa kattaa ?

Eli isäni hautajaiset sattuvat kun minulla on yövuorot. Oman vanhemman hautajaispäivä on palkallinen vapaa, mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä kun minulle sattuu juuri silloin yövuorot. Pystyisin kyllä olemaan töissä sen edeltävän yön eli 3-4.6. Hautajaiset ovat 4.6. Yövuoroon 4-5.6 en enää kykene menemään. Jos siis haen hautajaispäivän 4.6 palkallisesksi vapaaksi niin mitä se todellisuudessa tarkoittaa.. 4.6 alkavaa yövuoroa vai mitä ?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Kati
Kysytty

KVTES III luku 13 § Vuorokauden, työviikon ja työaikajakson alkaminen Vuorokauden katsotaan alkavan kello 00.00 ja työviikon ja työaikajakson sunnuntai- ja maanantaivuorokauden vaihteesta, jollei vuorokautta ole paikallisesti määrätty alkavaksi työvuoron alkamisaikana. Laita työvapaahakemukseen kellonajat 24 tuntia alkaen siitä, milloin teillä alkaa vuorokausi, niin ei tule sekaannuksia. Esim.4.6. klo 00.00-24.00.Tai mieluummin kysy esimieheltäsi neuvoa työvapaan hakemisessa.
Erja
Vastattu

24tuntia laskettuna siitä, kun vuorokausi alkaa. Se alkaa klo 00.00, ellei teillä ole sovittu muuta aikaa. Kysy esimieheltä.
vuorokausi
Vastattu