Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yötyö ja yleistyöaika

Voiko yleistyöaikamuodossa työskentelevä kunnan työntekijä tehdä säännöllisesti yövuoroja? Nimenomaan säännöllisesti, eikä vain muutaman yön vuodessa? Vai onko tällä mitään eroa? Miten yötyökorvaus määräytyy yleistyöajassa?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Satu
Kysytty 5 vuotta sitten
Satu
KT Kuntatyönantajat kirjoittaa: "Jaksotyöaikaa koskevia määräyksiä voidaan soveltaa vain työaikalain 7 §:ssä mainituissa töissä ja toimintayksiköissä. Vaikka työnantaja voisi tämän pykälän perusteella soveltaa jaksotyöaikaa, on hänen lisäksi vielä mietittävä, tarvitseeko työssä säännönmukaisesti teettää yötyötä tai yli 9 tunnin työvuoroja. Mikäli ei, oikea työaikajärjestelmä on yleistyöaikajärjestelmä." Pyydä apua luottamusmieheltä. Yleistyöajassa yötyöstä maksetaan rahakorvauksena 30 % korottamattomasta tuntipalkasta tai annetaan vastaava vapaa-aika.
E
Vastattu 5 vuotta sitten
E