Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työsopimuksesta

Hei! Olen valmistunut lähihoitajaksi kehitysvammapuolelle. Esimieheni toimitti minulle työsopimuksen, jossa ei ole irtisanomisaikaa eikä koeaikaa ja lisäksi nimikkeenä on kehitysvammaohjaaja? Onko minulla oikeus vaatia nimikkeeksi työsopimukseen lähihoitaja ja irtisanomisaika näkyville sekä koeaika?
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Kata
Kysytty 5 vuotta sitten
Kata
Et voi vaatia irtisanomisaikaa. Se on KVTES:n mukainen. Määräaikaiseen työsopimukseen voi saada irtisanomisajan sopimalla siitä erikseen työnantajan kanssa eli siis työnantajankin pitää olla halukas. Et voi vaatia koeaikaa. Siitä sovitaan työnantajan kanssa. Jos olet parhaillaan samalla työnantajalla samankaltaisissa töissä ja ollut jos ainakin koeajan pituisen ajan, niin silloin koeaikaa ei tarvita. Työsopimukseen on tapana kirjoittaa työtehtävä työsuhteen alkaessa. Näytä työsopimuksesi luottamusmiehelle ennen allekirjoittamista, niin saat oikeat neuvot.
E
Vastattu 5 vuotta sitten
E