Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsopimus ja äitiysloma

Mulla on työsopimusta nyt kirjoitettu 27.9.15 asti ja jään äitiyslomalle 21.9., eli viikko jää tekemättä. Oon tehnyt pari vuotta sijaisuuksia pätkissä. Onko työnantajalla velvollisuutta ottaa minua täkaisin äityisloman jälkeen?
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Auringonkukka
Kysytty 5 vuotta sitten
Auringonkukka
Työnantaja saa valita virkaan tai toimeen ansioituneimman, mutta syrjintä on kiellettyä. Esim.: "Jos sijaisen kanssa ei tehdä uutta määräaikaista sopimusta siksi, että hän on jäämässä äitiysvapaalle ja samaan työhön otetaan tilalle toinen työntekijä vain sijaisen raskauden perusteella, menettely on lain vastainen. Työnantaja voi kumota syrjintäolettaman osoittamalla, että hänen menettelylleen on muu hyväksyttävä syy kuin raskaus." Ja myös: Työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä tehtyä määräaikaista työsopimusta samoin kuin ilman perusteltua syytä tehtyjä toisiaan seuraavia määräaikaisia työsopimuksia on pidettävä toistaiseksi voimassa olevina. Ammattiliiton asiantuntijat osaavat kertoa lisää.
Nimim.
Vastattu 5 vuotta sitten
Nimim.