Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Raskauden Neuvolakäynnit + tutkimukset työajalla

Hej! Olen raskaana ja minun ainoa mahdollisuuteni käydä äitiysneuvolassa ja neuvolan määrämissä laboratorio tutkimuksissa ja ultrassa on työajallani. Nyt tahtoisinkin saada selvyyttä että täytyykö minun tehdä sisään näihin käynteihin menevä työaika, vai olenko oikeutettu käymään käynneillä ja tutkimuksissa työajalla koska minulla ei ole muuta vaihtoehtoa ilman että minulle tulee iso kasa miinus tunteja? Kiitos vastauksestanne
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Inkku
Kysytty

Voit käydä työaikana, jos käynnit eivät järjesty työajan ulkopuolella, mutta KVTES:n III luvun 4 §:n 2 momentin 5 kohdan soveltamisohjeessa määrätään näin: "Mikäli raskaana olevan on käytävä tutkimuksissa työaikana, tulee tästä ilmoittaa työnantajalle niin pian kuin se on mahdollista. Työnantaja voi tällöin osoittaa viranhaltijalle/työntekijälle toisen ajankohdan tutkimusta varten huomioon ottaen tutkimuksen kiireellisyys ja ajankohta, jolloin tutkimuksia tehdään. Hyvissä ajoin tapahtuva ilmoittaminen mahdollistaa myös sen, että työvuorojärjestelyjä tehtäessä voidaan etukäteen ottaa huomioon tutkimuksissa käynnin tarve siten, että se voi pääsääntöisesti tapahtua työajan ulkopuolella." "Aikaa ei lueta työajaksi, mutta aika on työntekijälle ja viranhaltijalle palkallista aikaa. Siten tutkimuksen vuoksi vajaaksi jäävä työaika voidaan teettää täyteen vain silloin, kun työnantajalla on työn teettämistarvetta muusta syystä toiminnan kannalta." Kts. Linkki kohdassa lähteet Ota selvää, onko teidän kunnassa kuntakohtaisia ohjeita tutkimuksissa käynneistä.
Kopsasin
Vastattu

Hei,

Onko tilanne edelleen sama?

NataV
Vastattu