Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työtehtävien oleellisesti muutuessa, mikä on kohtuullinen aika TVA:n tekemiselle?

Espoossa kyseinen operaatio on kestänyt työpisteemme kohdalla lähemmäs viisi vuotta ja henkilöstöhallinto vetoaa edelleen siihen, että TVA tehdään hinnoittelukohdittain ja nimikkeittäin. Onko menettely ollut KVTES:n hengen mukainen?
aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
Johan kestää
Kysytty 5 vuotta sitten
Johan kestää
Teillä taitaa olla erimielisyyttä työnantajan kanssa siitä, muuttuivatko tehtävät olennaisesti vaativimmiksi, koska tehtäväkohtaista palkkaa ei korotettu heti muutoksen tapahduttua? Jos teistä joku on tullut liittyneeksi ammattiliittoon, niin nyt on tilaisuus saada jäsenmaksuille vastinetta pyytämällä pääluottamusmiestä selvittämään.
se
Vastattu 5 vuotta sitten
se

Tämähän onkin juuri mielenkiintoista, kun pääluottamusmies vastailee yhtä epämääräisesti, kun henkilöstöpäällikkökin. Hampaatonta on aina ollut sos. ja terveydenhoitopuolen ammattiliittojen toiminta. Pääluottamusmies on hyvin varovainen kannanotoissaan, eikä ole siis viiden vuoden aikana saanut asiaa etenemään. Työtehtävät muuttuivat niin, että lakkautetun lastenkodin ohjaajat siirtyivät tekemään avohuollon perhetyötä ja allekirjoittivat uudet työsopimukset vanhalla palkalla. Vaihtoehto oli irtisanoutua. Kun työnkuva selkeni uudessa työssä, laitettiin esimiesten toimesta vireille TVA liittyen työnkuvan oleelliseen muutokseen. Tästä on siis kulunut kohta tuo 5 vuotta. Työn kuva on edelleen vuosien saatossa tarkentunut ja työn vaikuttavuus on huomattu ja työtä ja sen kehittämistä on palkittu diplomeilla sekä kaupungin sisällä että Kuntaliiton toimesta. Ne eivät lompakossa paljon lämmitä : ) Työkaverit ovat asiaa tiedustelleet vuosien aikana, mutta heidät on väsytetty jättämällä vastaamatta kyselyihin ja ilmoittamalla epämääräisiä aikatauluja, jolloin asia on käsittelyssä. Itse uutena työntekijänä jaksan asiaa vielä viedä eteenpäin. Mennään tässä hierarkiassa ylöspäin kunnes vastauksia ja perusteluja asian viivästymiseen löytyy : )
Johan kestää
Vastattu 5 vuotta sitten
Johan kestää