Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvaatekorvaus

Palvelukodissa työskennellessä käytetään omia vaatteita asukkaiden kodinomaisen ilmapiirin takia. Työnantajan puolesta tulee vain suojavaatteet: suojakäsineet sekä essu ja kumisaappaat kylvetystä varten. Esimiehen mukaan se riittää.Työssä tulee erite ym tahroja joten työntekijän on hankittava työpaikalle erilliset vaatteet vaihtovaatteineen. Työvaatteilla ei pysty lähtemään työpaikan ulkopuolelle hygieniasyistä. Samoja vaatteita pystyy käyttämään 2-3 päivää jonka jälkeen ne viedään kotiin pestäviksi. Saman työnantajan palveluksessa muissa työpisteissä työskentelevillä, palvelukoti sekä toimintakeskus on mahdollisuus ostaa työvaatteita työnantajan laskuun ja työnantaja hankkii yhteistilauksena joitakin työvaatteita työntekijöille. Joissakin yksiköissä maksetaan kuukausittain palkan mukana pieni vaatekorvaus. Onko työnantaja velvollinen korvaamaan työvaatteista tai niiden huollosta aiheutuvia kustannuksia? Onko työvaatekorvaus vain esimiehen asenteesta riippuva asia?
aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
työvaate
Kysytty 5 vuotta sitten
työvaate
Minun mielestä kaikissa palvelukodeissa pitäisi olla samat säännöt työvaatteiden suhteen. Ota yhteyttä työntekijöiden työsuojeluvaltuutettuun. Jos olet liittynyt liittoon, kysy luottamusmiehen näkemystä. Lähteet kohdassa on lukemista.
Josseli
Vastattu 5 vuotta sitten
Josseli

Työnantaja on velvollinen kustantamaan suojavaatteet, mitkä jo luettelitkin (eli käsineet, essut ym.) ja "virkapuvun" mikäli sen käyttöä vaaditaan työssä, eli esim. hoitajan asun. Koska työnantaja ei vaadi yhtenäistä univormua työntekijöiltä, ei työnantajan tarvitse kustantaa työvaatteita eikä niiden pesua. Tätä porsaanreikää valitettavasti yhä enemmän käytetään varsinkin yksityisissä palvelukeskuksissa, mutta sitä ei nimitetä säästöiksi vaan kodinomaisen ilmapiirin luomiseksi.
Hande
Vastattu 5 vuotta sitten
Hande

KVTES:n mukaan työnantaja, joka velvoittaa työtekijät (kyse nyt laitoshuoltajasta) käyttämään työssään työpukua, niin on myös velvollinen kustantamaan työpuvun puhtaana pidon. Työnantaja joko pesettää työvaatteen pesulassa tai korvaa 5e/ kk. Palvelutalossa on jo hygenia asia, että työvaatteet vaihdetaan useamman kerran viikossa esim. eristyssiivouksen jälkeen. Tällä kunnassa missä olen töissä, niin ei korvata mitään työvaatteiden huolosta. Tähän asiaan tulee nyt muutos, koska lähden sitä ajamaan!
Laitoshuoltaja
Vastattu 5 vuotta sitten
Laitoshuoltaja