Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työnantajan maksama koulutus ja velvoite sitoutua työhön määräajaksi.

Voiko työnantaja velvoittaa työntekijän sitoutumaan tietyksi määräajaksi palvelukseensa, mikäli työnantaja kustantaa työntekijän erikoistumiskoulutuksen? Kyseessä on työterveyshuolto, jossa erikoistumiskoulutus vaaditaan käytäväksi kahden vuoden kuluessa työn aloittamisesta.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 9 vuotta sitten
Ansku
Kysytty

”Koulutukseen osallistumisesta ja kustannuksia koskevista järjestelyistä ja ehdoista keskustellaan ja sovitaan ennen koulutuksen alkua. Mikäli viranhaltija tai työntekijä on osallistunut tavanomaista kalliimpaan ja/tai pitempijaksoiseen täydennyskoulutukseen ja työnantaja maksaa koulutuksen, voidaan paikallisesti ja tapauskohtaisesti harkita takaisinmaksuehdon asettamista.” Takaisinmaksuehdon käyttäminen on siis kuntakohtaista. Kysy siitä esim. joltain henkilöstön edustajalta.
lukija
Vastattu

Jos teillä on käytössä takaisinmaksuehto, siitä on olemassa päätös, josta käy ilmi, minkähintaisissa koulutuksissa takaisinmaksuehtoa käytetään ja miten se toteutuu esim. miten takaisinmaksu alenee ajan kuluessa. Pyydä nähdä teidän päätös. Jos sitä ei rupea löytymään, ota yhteyttä pääluottamusmieheen, jonka pitäisi tuntea tämäkin asia.
lailalai
Vastattu