Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

onko lepotauko pakko pitää

Mikäli koko työyksikön henkilökunta on yksimielisesti samaa mieltä, onko estettä yleistyöajassa olla pitämättä lepotaukoa. Ruokailu on tähänkin asti suoritettu esimerkkiruokailuna asiakkaiden kanssa ja havaittu toimivaksi. Lepotauko ei toisi mitään hyötyä työnantajalle ja kaikki työntekijät kokevat pystyvänsä hoitamaan työnsä sujuvammin, turvallisemmin ja laadukkaammin. Henkilökunta kokisi myös tavoitteellisen toiminnan arvostetummaksi ja tällä on merkitystä työmotivaatioon sekä työssä jaksamiseen.
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
savolainen
Kysytty 5 vuotta sitten
savolainen
Työnantaja päättää, miten ruokailutauko järjestetään. Ohessa KT kuntatyönantajien ohjeita, joissa kerrotaan mm, että työaikaan kuulumaton ruokailutauko on pääsaantö ja. "Se, että työntekijä koulussa, päiväkodissa taikka lastenhuoltolaitoksessa, sairaalassa tai muussa hoitolaitoksessa työvuorossa ollessaan on määrätty osallistumaan valvojana tai ohjaajana ruokailuun ns. esimerkkiruokailijana, jolloin häneltä ei peritä ateriasta korvausta, ei välttämättä ole kannanotto siihen, voidaanko ruokailutauko antaa vai ei. Pelkkä ruokailun valvontatehtävä tai työskentely keittiössä ei oikeuta maksuttomaan ateriaan eikä ole peruste sille, ettei ruokailutaukoa voida antaa. Näissä tilanteissa ruokailutauko voidaan antaa esimerkiksi ennen lasten ruokailuhetkeä tai sen jälkeen." Lisätietoja saa luottamusmieheltä ja ammattiliitosta.
nälkä
Vastattu 5 vuotta sitten
nälkä