Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuinka usein ja miten pitkäksi ajaksi voi hakea palkatonta?

Olen ollut kaksi kertaa 9kk opintovapaalla ja opiskeluja olisi vielä 1,5 vuotta jäljellä. Pomoni lupasi antaa palkatonta tuolle ajalle jos se on mahdollista. Onko? Onko opintovapaata vielä "jäljellä" 6kk?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Susanna
Kysytty 6 vuotta sitten
Susanna
Sinulla on oikeus saada opintovapaata saman työnantajan palveluksessa viiden vuoden aikana yhteensä enintään kaksi vuotta. Olet käyttänyt siitä 18 kk, joten jäljellä on 6 kk ja loput poissa olosta on harkinnanvaraista palkatonta työvapaata. Kunnissa pitäsi olla yhtenäiset harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämisen perusteet, joita pitäisi noudattaa kaikkien työntekijöiden harkinnanvaraisiin työvapaisiin. Esim. meillä voi saada enintään vuoden. Jos pomosi on se henkilö, joka päättää, saatko palkatonta vapaata, niin sitten haet pomolta ensin opintovapaata ja sen jälkeen muuta vapaata. Jos ei ole, kysy siltä, joka päättää.
mp
Vastattu 6 vuotta sitten
mp