Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsuhde hoitovapaan aikana?

Voiko vakituisen työsuhteen hoitovapaan aikana solmia toisen työnantajan kanssa määräaikaisen työsuhteen, vai tuleeko vakituisesta työsuhteesta irtisanoutua ennen määräaikaisen työsuhteen solmimista? Määräaikainen työsuhde loppuisi ennen vakituisen työsuhteen hoitovapaan loppumista, työnantajat eivät ole kilpailevia ja molemmat työpaikat ovat kunnallisella puolella.
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
minttu
Kysytty 5 vuotta sitten
minttu
Kannattaisi ehkä kertoa esimiehelle töihin menosta etenkin, jos joudut töiden takia järjestämään lapsen hoitoa samalla tavalla kuin, jos et oliskaan hoitovapaalla. SAK:n Perhevapaaopas: Hoitovapaalla tarkoitetaan työntekijän oikeutta jäädä kokonaan pois työstä hoitamaan lastaan (…) Työstä poissaolon on tapahduttava lapsen hoidon vuoksi. Työntekijän tulee osallistua lapsen hoitamiseen siten, että hoitoon ei käytetä samanlaajuisia muita hoitojärjestelyjä kuin työssäoloaikana. Työntekijällä on kuitenkin lapsen hoito sekä työ- suhteeseen liittyvä kilpailukielto huonoon ottaen oikeus tehdä muuta työtä hoitovapaan aikana.
jk
Vastattu 5 vuotta sitten
jk