Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Jakso jää vajaaksi

Työntekijän työvuorolistaan tulee muutoksia sairauslomista yms. työnantajan tarpeesta johtuvista syistä. Alkuperäiset työvuorot muuttuvat (työnantajan tarpeesta) niin, että jakso jää vajaaksi. (Alle 114h 45min) Esimies ottaa vajaaksi jääneet tunnit kysymyttä työntekijältä mitään hänen työaikapankista. Pankissa ei ole tunteja vaan menee miinukselle. -> Työntekijän seuraavat ylityöt kerryttävät pankkia vasta plussan puolelle. Vain sen takia, että työntekijä jousti ja suostui ko. työvuoromuutoksiin. Onko mennyt ihan oikein? Käsittääkseni jos jakso jää vajaaksi, niin sillä ei pitäisi olla kuukausipalkkalaiselle käytännön merkitystä?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 8 vuotta sitten
kepa
Kysytty

Sinä suostuit työvuoroluettelon muuttamisen. Ensi kerralla anna työnantajan päättää muutoksesta yksipuolisesti, jos työnantajalla on perusteltu syy työvuoroluettelon muuttamiseen. Jos olet liittynyt liittoon, juttele luottamusmiehen kanssa. http://www.akaanjhl.fi/ohjeita-tyontekijoille/
luulen
Vastattu