Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Koulutuspäivä sunnuntaina

Olen lähdössä ulkomaille (palkalliseen) koulutukseen. Koulutus kestää sunnuntaista keskiviikkoon. Lähden jo lauantaina, koska luennot alkavat niin aikaisin sunnuntaina, että en ehtisi ajoissa perille. Saako sunnuntain koulutuspäivästä arkivapaan? Teen siis normaalisti ma-pe päivätyötä.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 8 vuotta sitten
Tiuhti
Kysytty

Riippuu koulutuksesta. Lainailen tässä vanhaa Kuntatyönantaja-lehden artikkelia. Vaikka se on ilmestynyt vuosia sitten, se on edelleen voimassa olevaa tietoa, koska ko. KVTES:n määräys ei ole muuttunut. "Koulutukseen käytetty työaika luetaan työajaksi vain ja ainoastaan, jos kyseessä on työnantajan itsensä järjestämä, välittömästi viranhaltijan virkatehtäviin/työntekijän työtehtäviin liittyvä, virka-/työtehtävien hoidon kannalta välttämätön ja työnopastukseen rinnastettava koulutus, josta viranhaltija ei voi virkavelvollisuuttaan ja virkatehtäviään laiminlyömättä/työntekijä työvelvollisuuksiaan laiminlyömättä kieltäytyä. (…) Huomattava on, että jos koulukseen osallistumista varten on myönnetty virka/työvapaata, ei koulutukseen käytetty aika ole koskaan työajaksi luettavaa aikaa. Koulutustilaisuuden työajaksi luettavuuden kannalta ei merkitystä ole sillä seikalla, onko vapaa myönnetty palkallisena vai palkattomana. Koska koulutustilaisuus ja sen perusteella annettava virkamatkamääräys tai myönnetty virka-/työvapaa tiedetään yleensä ennalta, tulee tämä ottaa huomioon esim. työvuoroluetteloa laadittaessa. Virkamatkamääräystä koulutustilaisuuteen osallistumista varten ei tulisi antaa vapaapäiväksi. Mikäli näin joudutaan menettelemään, voidaan vapaapäiviä tarvittaessa muuttaa. " Lue lisää linkistä sivu 26 ja käy keskustelemassa esimiehesi kanssa.
lainaaja
Vastattu