Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Koulutuspäivä sunnuntaina jaksotyössä

Teen jaksotyötä kolmessa vuorossa kolmen viikon listoissa. Listan viimeinen sunnuntai on koulutuspäivä, mutta työnantajan mukaan tästä ei saa tunteja ollenkaan. Voiko tosiaan olla niin, että olen työnantajan kustantamalla koulutusmatkalla, mutta en saa tunteja koska koulutus osuu sunnuntaille? Seuraavat päivät (ma, ti ja ke) kerryttävät tunteja ihan normaalisti.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 8 vuotta sitten
Janica
Kysytty

Se onko koulutus työaikaa vai ei, riippuu koulutuksesta. Koulutusta ei pitäisi määrätä työntekijän vapaapäiväksi. Kopioin KT:n matskua. Koulutustilaisuus I Luetaan työajaksi jos  Viranhaltijalla/työntekijällä on virkamatkamääräys koulutukseen.  Koulutus on 1. työantajan itsensä järjestämää, 2. välittömästi virka-/työtehtäviin liittyvää, 3. virka-/työtehtävien kannalta välttämätöntä, 4. työnopastukseen rinnastettavaa ja 5. mistä viranhaltija/työntekijä ei voi virkavelvollisuuttaan tai virka-/työtehtäviään laiminlyömättä kieltäytyä.  Ks. Artikkeli Kuntatyönantaja 1/2005, s. 19 (http://www.kuntatyonantajalehti.fi/fi/arkisto/) ja KVTES 4 § 2 mom. 3-kohdan soveltamisohje II Koulutustilaisuus tiedetään yleensä ennalta  otettava huomion esimerkiksi työvuoroluetteloa laadittaessa  virkamatkamääräystä ei vapaapäiväksi  Virka-/työvapaa -> työvuoroluettelo suunnitellaan keskeytyneen jakson tuntimääriin  palkallinen virka-/työvapaa vain koulutuksen ajaksi  palkattomien virka-/työvapaiden myöntämisestä laadittava perusteet  ks. KVTES luku V 12 § 3 mom. soveltamisohje  esim. jos lauantai ja sunnuntai säännönmukaisesti vapaapäiviä, palkatonta virka-/työvapaata ei myönnetä maanantai-perjantai
Kuuklaaja
Vastattu