Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työajan alku

Vaikka työasun vaihto onkin omalla ajalla, eikö leimaus tulisi tapahtua pukuhuoneen ulkopuolella kun vaatteet vaihtanut? Pukeutumistilan osoittaa työnantaja, ja "omalla" ajalla siirryttävä toiselta puolelta taloa (5-6min) omalle työpisteelle jossa leimaus? Jossain oli tulkinta että pykälä täyttyy kun on työpaikan tiloissa eli työnantajan käytössä työvaatteet päällä. Missään ei ole tarkennusta että työnantajalla oikeus "kävelyttää" pitkiä matkoja ja jopa talosta toiseen ennen leimausta?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Mikä on totuus?
Kysytty 5 vuotta sitten
Mikä on totuus?
KVTES III luku 4 § Työaika Määritelmä 1 mom. Työajaksi luetaan työhön käytetty aika sekä aika, jonka viranhaltija/ työntekijä on velvollinen olemaan työpaikalla työnantajan käytettävissä. Minun mielestä olet työnantajan käytettävissä vasta, kun olet saapunut työpisteelle. Onko tutkittu, löytyykö lähempää pukeutumistilaa? Tämä on sellainen ongelma, joka pitää ratkaista paikallisesti. Siispä yhteyttä esim. pääluottamusmiehiin tai muihin henkilöstön edustajiin.
eeva
Vastattu 5 vuotta sitten
eeva