Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

lapsen sairaalahoidon aikainen palkka?

2-vuotias lapseni sairastui alkavaan sepsikseen sunnuntaina ja lääkärit määräsivät hänet sairaalahoitoon eristyshuoneeseen. Sain todistuksen sailaalapäivistä, ja siinä sanotaan että lapsen hoito vaatii hoitoon osallistumista. Lisäksi todistuksen mukaan hoito jatkuu kotona perjantaihin saakka, jolloin sairaalaan menosta(sunnuntai, ei työpäivä) töihin paluuseen kestää 5 päivää, joista ma-to olisivat olleet työpäiviä. Työpaikan sihteerin mukaan sairaalapäivä maanantai olisi palkaton, sillä lapsen katsotaan olevan "päivähoidossa", vaikka todistus sanoo muuta. Onko näin todella, että pieni lapsi pitäisi jättää yksin sairaalaan? Lisäksi lapsi oli eristyshuoneessa yksin, joten vanhemman täytyi olla mukana. Alkaako hoitopäivien laskeminen maanantaista vai sunnuntaista? Kuinka moni päivä on palkallinen? Ilmoitin työnantajalle viipymättä lapsen sairastumisesta. Työskentelen opetusalalla.
aihealueelle Palkka 6 vuotta sitten
Henni
Kysytty 6 vuotta sitten
Henni
Tällaisessa tapauksessa poissaolo on palkatonta, koska ei ole kyse tilapäisestä hoitovapaasta. Kelan erityishoitoraha korvaa ansionmenetystä. http://www.kela.fi/jos-lapsi-sairastuu.
mp
Vastattu 6 vuotta sitten
mp