Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

irtisanaoutuminen määräaikaisessa työsuhteessa

Jos fysioterapeutilla on määräaikainen työsopimus, niin voiko tällaista sopimusta irtisanoa työntekijän puolelta? Ts. voiko työntekijä lähteä ennen kuin määräaikaisuus loppuu. Vai onko sopimuksenvarainen asia. Ja jos voi niin onko irtisanoutumisaika 1 kk ?
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Sari
Kysytty 5 vuotta sitten
Sari
Määräaikaisessa työsopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa, ellei siitä ole erikseen sovittu työsopimuksessa.. Määräaikainen työsuhde päättyy silloin, kun työsopimuksessa on sovittu. Jos haluat lopettaa työsuhteesi aikaisemmin, sinun pitää sopia työnantajan kanssa uudesta päättymisajasta. Siis esimiehen puheille pikimmiten. Kunnallisen esimiehen työsuhdeopaskin neuvoo, että työsuhteen voi sopia päättymään sovittua aikaisemmin (s. 44). Jos kävisi niin harvinaisesti, että et saisi sovittua lyhentämisestä, niin sitten sanot vain jonain päivänä, että et tule enää huomenna töihin.
kerttuli
Vastattu 5 vuotta sitten
kerttuli