Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ylityökorvaus

On tasoittumatton liukuva työaika (36,5 h/vk). Jos on mahdollista ylitöihin viikonloppuna ja viikolla on ollut keskeytyspäiviä . Miten lasketaan lisä- ja ylityötunnit ? kvtessistä en itse saanut selkeää vastausta, saako työnantaja tulkita kohtaa, jos sitä ei selkeästi sanota sopimuksessa ?
aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Pirkko Vaalama
Kysytty 5 vuotta sitten
Pirkko Vaalama
Työnantajalla on tulkintaetuoikeus. Työnantajan tulkintaa noudatetaan siihen saakka kunnes osoitetaan, että työnantajan tulkinta ei ole oikea. Vääräksi osoittaminen alkaa sinun osalta yhteydenotolla luottamusmieheen ja päättyy viimeistään tuomioistuimessa. Ota siis yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole liittynyt ammattiliittoon, pyydä esimiestäsi perustelemaan työnantajan tulkinta ja näyttämään ne KVTES:n määräykset, joihin työnantajan tulkinta perustuu ja koeta sitten löytää joku, jolta voit kysyä neuvoa. Kokeile työsuojeluvaltuutettua.
valeturisti
Vastattu 5 vuotta sitten
valeturisti