Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisen työsuhteen päättäminen

olen sairaanhoitajana määräaikaisessa sijaisuudessa. Olen allekirjoittanut kaksi sopimusta, joista toinen päättyy,30.10 ja jälkimmäinen 30.11. Olen käynyt uuden työpaikan haastattelussa ja voi olla että he tarjoavat minulle vakituista paikkaa. Odottelen vielä ensi viikkoon. Mitä sanktioita tulee irtisanoutumisesta,ja voinko irtisanoutua? Jos uusi työpaikka velvoittaa aloittamaan mahdollisimman pian, mikä on mahdollinen irtisanomisaika ja miten voin järjestää irtisanomisen esimiehen kanssa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
hoitaja83
Kysytty

Määräaikaisessa työsuhteessa ei ole irtisanomisaikaa. Se päättyy, kun määräaika päättyy, ellei työsopimuksessa ole erikseen sovittu irtisanomisajasta. Määräaikaisen työsopimuksen voi päättää sopimalla siitä työnantajan kanssa. Siispä menet kertomaan esimiehelle, että olet saanut vakinaisen työn ja pyydät määräaikaisen sopimuksesi lopppumisajan aikaistamista. Jos työnantaja ei suostu sopimaan, niin pura sopimuksesi eli kerro, että lopetat työt työvuoron päätyttyä ja tee se myös, ellei esimies muuta mieltään. Jos purat työsopimuksen, voit joutua maksamaan työnantajalle aiheuttamasi vahingon eli ne kulut, jotka tulee siitä, että tilallesi pitää hankkia uusi sijainen. Tuskin tulee laskua.
effy
Vastattu