Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaalta "välitön paluu työhön" termi käytännössä?

Opintovapaalta kertyy vuosilomaa jos työntekijä on välittömästi opintovapaan jälkeen palannut työhön, näinhän se menee. Olen työssä koululla, joka on opintovapaani päättyessä vielä joululomalla. Käytännössä talo on kiinni, enkä voi palata omaan työhöni, ennenkuin joululoma päättyy. Mitkä ovat vaihtoehtoni, jotta minun todetaan palanneen opintovapaaltani välittömästi vakituiseen työhön? a) työnantaja järjestää muuta työtä b) työnantaja lomauttaa, ellei muuta työtä ole tarjolla c) otan palkatonta vapaata d) käytän ennen opintovapaani alkua (kevät kesä 2015) kertyneitä vuosilomapäiviä?
aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
opintovapaalainen
Kysytty 4 vuotta sitten
opintovapaalainen
Älä ainakaan rupea hakemaan palkatonta työvapaata. Jos sinulla on vielä pitämättä lomanmääräytymisvuoden 1.4.2014-31.3.2015 vuosilomapäiviä (talvilomaa), niin työnantaja voi määrätä niitä pidettäväksi. Kuluvalta lomanmääräytymisvuodelta (1.4.2015-31.3.2016) kertyneitä lomapäiviä työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä pidettäväksi ennen kuin 2.5.2016 alkaen. Jos sinulla ei ole enää vanhoja lomia pitämättä, niin työnantaja järjestää muuta työtä. Sen ei tarvitse olla samaa eikä samassa työpisteessä kuin normaalisti. Voit esim. joutua sijaistamaan jonnekin muualle. KVTES 10 § 1 mom. Työntekijän tehtävistä sovitaan työsopimuksella, mutta hän on tarvittaessa velvollinen tilapäisesti siirtymään muihinkin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan. Ehdotan, että otat asian puheeksi esimiehesi kanssa mitä pikimmin, että sinun ei tarvitse enempää pohtia tätä. Jos käy niin että sinua yritetään saada suostumaan johonkin sellaiseen järjestelyyn, johon sinun ei ole pakko suostua, niin ota yhteyttä luottamusmieheesi. Hän voi käydä lukemassa pykäliä esimiehelle.
uikko
Vastattu 4 vuotta sitten
uikko

Kiitos vastauksesta. Periaatteessa kyse on vain parista päivästä, joten lähinnä olen harkinnut kahden vuosilomapäivän pitämistä. En vaan tiedä luetaanko vuosilomalla oleminen "välittömäksi työhön paluuksi"? Toisaalta, jos muuta työtä ei ole, niin ainakaanhan se lomautetuksi tuleminen ei sitä ole, vai? Lähinnä ajan takaa sitä, että haluan opintovapaani päätyttyä toteutuvan termin "välittömästi palaa työhönsä";mutta en tiedä onko parin päivän vuosilomailu (heti opintovapaakautensa päätyttyä) sitä.
opintovapaalainen
Vastattu 4 vuotta sitten
opintovapaalainen

On se. Jos et usko, kysy esimieheltäsi. Jos hänen vastauksensa ei tyydytä, kysy luottamusmieheltä. Muista, että et voi itse päättää, milloin pidät vuosilomapäiviäsi.
uikko
Vastattu 4 vuotta sitten
uikko

Ei meidän kylän koulu ainakaan ole kiinni koko joululomaa. Siellä on töissä osa henkilökunnasta ja rehtori. Niin että sisään pääsee ja töitäkin löytyy, vaikka opettajat ja oppilaat ovatkin poissa. Lomauttamiseen tarvittaisiin paremmat perusteet. Jos et vielä ole puhunut esimiehesi kanssa, niin tee se heti.
Täti
Vastattu 4 vuotta sitten
Täti