Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairausloman merkitseminen toteumaan

Jos sairauslomani on kestoltaan 5 vrk maanantaista - perjantaihin ja joudun seuraavana maanataina saman vaivan vuoksi hakeutumaan taas työterveyteen ja saan jälleen 5vrk sairauslomaa maanantaista - perjantaihin. Merkitäänkö työvuorototeumaan tuolloin viikkojen väliin jäävät lauantai ja sunnuntai sairauslomaksi? Päivätyötä tekevä, jolla aina launatai ja sunnuntai vapaata.
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
PN
Kysytty 5 vuotta sitten
PN
Minä olen sitä mieltä, että jos saat työterveyslääkäriltä toiseksi viikoksi sellaisen lääkärintodistuksen, joka alkaa maanantaista (eli et ollut työkyvytön la-su), niin työnantaja ei voi ilman muuta merkata la-su sairauspäiviksi. Jos työnantaja epäilee, että lääkärintodistuksesta huolimatta olit työkyvytön la-su, niin työnantaja pyytää selvitystä tai lähettää sinut kustannuksellaan jollekin toiselle lääkärille. MUTTA älä usko tuntemattomia nimimerkkejä, vaan ota yhteyttä luottamusmieheen, jos todella käy niin, että et ole ollut lääkärintodistusten mukaan työkyvytön välipäivinä ja työnantaja meinaa lukea nekin sairauspäiviksi.
muttu
Vastattu 5 vuotta sitten
muttu