Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaa ja määräaikainen työsuhde

Voiko kaupungin palveluksessa oleva työntekijä, jolla on yli vuosi työuraa saman kaupungin palveluksessa takana jäädä opintovapaalle, jos työuhde loppuu kesäksi ja alkaa syksyllä uudestaan. Voiko syksyllä siis hakea opintovapaata, jos kesän on ollut kortistossa, mutta työuraa saman kaupungin palveluksessa on yli vuosi?
aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
lastentarhanopettaja
Kysytty 5 vuotta sitten
lastentarhanopettaja
Kyllä. Opintovapaalaki 4 §. Työntekijällä, jonka päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan yhdessä tai useammassa jaksossa on kestänyt yhteensä vähintään vuoden, on jäljempänä säädetyin rajoituksin oikeus saada opintovapaata saman työnantajan palveluksessa viiden vuoden aikana yhteensä enintään kaksi vuotta. … Mutta jos haluamasi alkamisajankohta tuottaa työnantajalle tuntuvaa haittaa, niin työnantajalla on oikeus siirtää opintovapaan alkamisajankohtaa.
kerttuli
Vastattu 5 vuotta sitten
kerttuli