Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Onko 30 minuutin lepotauko pakko pitää?

aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Niinpä
Kysytty 5 vuotta sitten
Niinpä
Jos työaikasi on sellainen että 30 min lepotaukoa (ruokailutaukoa) ei lasketa työaikaan ja sen aikana saa vapaasti poistua työpaikalta, niin et kai sinä tee sen aikana ilmaista työtä. Käy vaikka haukkaamassa raitista ilmaa, jos ruoka ei maita. KVTES kieltää ko. lepotauon sijoittamisen työpäivän alkuun tai loppuun.
lounas
Vastattu 5 vuotta sitten
lounas

Tiedän kyllä miten tauon voin käyttää mutta kysymykseni on että kun se tauko yleistyöajan keskellä on niin onko se pakko pitää??? eli voinko itse valita ilman 30 minuutin taukoa tehtävän päivän???
huu
Vastattu 5 vuotta sitten
huu

KVTES määrää (III luku 27 §), että työnantajan on annettava sinulle vähintään puolen tunnin pituinen lepotauko, jos työpäiväsi on pitempi kuin 6 tuntia, etkä tee sellaista työtä, että et voi poistua työn äärestä. Tauko on annettava keskelle työpäivää, mutta toivottavasti saat itse päättää sen ajankohdan tiettyjen kellonaikojen välissä. Et voi itse päättää, että lepotaukoa ei ole ollenkaan, jos työpäivän pituus on yli 6 h. Luottamusmiehesi tuntee olosuhteet ja osaa kertoa tarkemmin.
aamiainen
Vastattu 5 vuotta sitten
aamiainen